Home Politic Ultimele mașinațiuni pentru candidaturi la Capitală în coaliția PNL-PSD. Firea e OUT

Ultimele mașinațiuni pentru candidaturi la Capitală în coaliția PNL-PSD. Firea e OUT

DISTRIBUIŢI

Ultimele zvonuri politice de la bursa candidaturilor la funcțiile de primari din Capitală îi dau drept câștigători ai curselor interne din cele două partide pe 3 PNL-iști și 3 PSD-iști.

La Primăria Municipiului București, coaliția va intra în cursa electorală cu aproape necunoscutul Sebastian Burduja de care 51% dintre bucureșteni nu au auzit conform unui sondaj din ianuarie anul acesta.

Acesta se va lupta cu actualul primar general Nicușor Dan, susținut de USR, Forța Dreptei a lui Ludovic Orban și PMP-ul lui Eugen Tomac. Nicușor este susținut și de fostul președinte Traian Băsescu. În cursă intră și edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone susținut de Antena 3 și fostul director executiv al Direcției de Dezvoltare din Primăria Sectorului 4, Mihai Enache de la AUR.

La Sectorul 1, așa cum ziarul Curentul dezvăluia pe 4 februarie, în articolul PSD abandonează Sectorul 1, coaliția îl propune pe necunoscutul George Tuță, fost ofițer SRI și fost șef de cabinet al lui Eduard Helvig care l-a plasat deputat pe lista PNL Ilfov cu semnătura infractorului condamnat (vezi pe site-ul DNA detaliile condamnării), Hubert Thuma.

Tuță se luptă pentru Sectorul 1 cu Clotilde Armand și cu experimentatul Mircea Andrei, susținut de partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă și de PMP-ul lui Cristian Diaconescu. Mircea Andrei este avocat, fost magistrat, profesor și senator și locuiește de foarte mulți ani în Sectorul 1, unde a și fost activ social de-a lungul anilor.

La Sectorul 2 nominalizat este actualul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă, un apropiat al lui Marcel Ciolacu, bârfele din partid fiind că la un moment dat cei doi împărțeau o situație delicată. Hopincă se va lupta la primărie cu actualul edil, Radu Mihaiu de la USR.

La Sectorul 3 candidatul coaliței rămâne Robert Negoiță fostul soț al amantei lui Marcel Ciolacu, Sorina Docuz. Informația despre iubirea dintre Ciolacu și Docuz a fost lansată de fostul șef PSD Cluj, ziaristul Liviu Alexa.

La Sectorul 4 rămâne candidat Daniel Băluță, la Sectorul 5, coaliția vrea să-l convingă pe Piedone să candideze din partea PNL-PSD, iar la Sectorul 6 rămâne să candideze cu susținerea PSD, mândrul penelist Ciprian Ciucu.

Așadar cursa electorală va fi strânsă la Primăria Generală și la Sectoarele 1 și 2.

 

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.