Home Politic Urmăritul penal Ilie Sârbu, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de...

Urmăritul penal Ilie Sârbu, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi

DISTRIBUIŢI

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Senatorii și deputații au aprobat cu 290 de voturi ‘pentru’ și 108 ‘împotrivă’ Hotărârea Parlamentului prin care Ilie Sârbu este numit consilier al Curții de Conturi — vicepreședinte al Autorității de Audit, ca urmare a vacantării funcției deținute de Ioan Anton.

Ilie Sârbu este numit în funcția de consilier de conturi pentru durata rămasă a mandatului de nouă ani început la data de 15 octombrie 2011, potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 17/2011.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara  că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.

În urmă cu o săptămână, DNA a confirmat pentru România Liberă că dosarul lui Ilie Sârbu, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale, cu un prejudiciu de peste 303 milioane de euro, nu a fost închis.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.