Home Economic-Financiar Vrăjeala à la Firea cu combaterea contrabandei cu țigări: a crescut la...

Vrăjeala à la Firea cu combaterea contrabandei cu țigări: a crescut la 15,3% din piață

DISTRIBUIŢI

Gabriela Firea se lăuda în comunicate de presă: „guvernele conduse de Victor Ponta au trecut la măsurile proactive de combatere a evaziunii fiscale”, „lupta împotriva evaziunii dusă de guvern are un puternic suport popular” „o guvernare bună este o guvernare în folosul cetățenilor”.

Evident că toate astea nu sunt decât minciunile acestui partid care a îngropat România timp de 25 de ani prin conducătorii săi: Iliescu, Văcăroiu, Năstase, Ponta, Sârbu, Hrebenciuc, Vanghelie, Oprescu, Andronescu, Firea etc.
Adevărul e că sub conducerea PSD, contrabanda cu țigarete a urcat, în iulie, cu 1,2 puncte procentuale, până la 15,3% din piața totală, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research.

Potrivit sursei citate, un punct procentual de contrabandă reprezintă pierderi la bugetul de stat de aproximativ 35 milioane de euro.

Și atunci guvernanții, prin Noul Cod Fiscal au introdus măsuri care ne vor scoate mulți bani din buzunare după 1 ianuarie 2016.

„În iulie 2015, comerțul ilegal cu țigarete a înregistrat creșteri semnificative comparativ cu luna mai în vest (plus 10,2 p.p. până la 27,1%) și sud-est (plus 4 p.p. până la 10,2%). Nord-est continuă să fie regiunea cea mai afectată de piața neagră, cu un nivel al comerțului ilicit de 35,3%’, a declarat Marian Marcu, directorul Novel Research.

Adrian Popa, director Corporate & Regulatory Affairs, BAT România: „Chestiunea contrabandei cu țigarete trebuie să fie în atenția Consiliului Suprem de Apărare a țării, iar Strategia Națională de Apărare a Țării, 2015-2019, menționează la articolul 62, riscul asupra securității naționale generat de către traficul transfrontalier de arme, droguri sau bunuri.

Acest document de importanță strategică națională îndeamnă instituțiile cu responsabilități în domeniul combaterii traficului transfrontalier să elaboreze strategii, programe și planuri de acțiune pentru a preveni riscurile care pot aduce atingere interesului de securitate național”.

„Nu știm nici în momentul de față cum să ne adaptăm procesele de producție și planurile de afaceri, situație care la un moment dat ne-ar putea pune în imposibilitatea de a mai funcționa și implicit de a ne plăti taxele către statul român, taxe care numai în 2014 au fost în sumă de circa 2,7 miliarde euro’, a precizat și Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria.

Alexandra Olaru, director Corporate Affairs, Philip Morris România: „Din păcate, constatăm că absența unei strategii naționale de combatere a contrabandei, care să implice toți actorii responsabili — de la decidenții în materie de politici fiscale și de reglementare, până la autoritățile care aplică legea, se reflectă în evoluția pieței negre”, a explicat Olaru.

Adrian Pirau, Market Development Manager, Imperial Tobacco România: „Mă refer la procesul de transpunere a noii Directive a Tutunului. Astfel, având în vedere că termenul limită este mai 2016, ar trebui să fim pregătiți pentru schimbări dramatice ale pieței în care activăm, incluzând modificări profunde în cadrul proceselor de producție. Este absolut necesar să cunoaștem noua legislație cu suficient timp în avans pentru a ne adapta producția și planurile de afaceri”, a explicat oficialul Imperial Tobacco România.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.