Acasă Politic USL vrea sa promoveze turismul cu programul „Prima Piscina”, cu fete...

USL vrea sa promoveze turismul cu programul „Prima Piscina”, cu fete si fumuri

DISTRIBUIȚI

USL si-a lansat ieri, la Constanta, in statiunea Mamaia, viziunea pe turism, care ar urma sa fie aplicata daca ajung la guvernare.

Astfel, social-liberalii vor sa introduca programul "Prima Piscina", dupa modelul "Prima Casa" a lui Emil Boc, si sa extinda sezonul estival pana la 30 septembrie.

De asemenea, USL vrea sa continue programul "Superschi in Carpati", inceput in 2001, si sa amenajeze "Aqua parcuri" in statiunile mari unde pot fi amenajate piscine. Cam asta ar fi in mare
strategia opoziției de dezvoltare a turismului romanesc. Și, cum probabil nu parea suficient, USL mai vrea sa tranforme Romania in SUA si sa lanseze si la noi programul "Work and Travel", la care sa aplice atat tinerii straini, cat si cei din Romania. Mai mult, vara si iarna, tinerii vor beneficia de transport special cu trenul si autobuzele, avand reduceri si facilitati pe perioada vacantei. Traiasca populismul USL!

Un nou minister

Potrivit viziunii lansate ieri in prezenta liderlor PSD si PNL, intr-un eveniment organizat de Radu Mazare, USL sustine ca Legea Turismului va avea reglementari cu privire la "single act control", o masura care va permite "eliminarea controalelor multiple efectuate la comanda politica". De asemenea, uselistii spun ca vor infiinta un Minister separat al Turismului si nu cum este acum, alaturat Dezvoltarii.

Mii de km de autostrazi și scutiri de impozit

In acelasi document generos  se arata ca USL, daca va ajunge sa guverneze, va construi 1.200 de kilometri de autostrada din 2012 pana in 2020. Modernizarea aeroporturilor si cailor ferate a fost trecuta de asemenea in viziunea lansata  de USL, in prezenta liderilor PSD si PNL. Fara surse de finantare desigur.

USL promite de asemenea si  reduceri fiscale pentru firmele care investesc in turism. In viziunea USL se arata ca vor fi aplicate scutiri de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru investitii noi in hoteluri, spa, restaurante, agrement.

De asemenea, mai este prevazuta o scutire de impozit pe profit pentru o perioada de 5 ani pentru investitii in turismul balnear. Cei care vor investi in parcuri de distractie, in parcuri tematice sau echitatie vor fi de asemenea scutiti de impozitul pe profit timp de 3 ani.Cu alte cuvinte, reduceri la tot poporul, dar din pacate fara a fi calculat si impactul asupra bugetului, chestiune secundara pentru liderii USL care au dorit doar sa pozeze in populistii neamului. 

Mazăre i-a asteptat pe liderii USL cu  hostess si  zeități marine

Primarul Radu Mazăre a pregătit în stilul caracteristic evenimentul de lansare a viziunii USL pe turism, la Melody Grand Ballroom din Mamaia fiind desfășurat covorul roșu pentru liderii Uniunii, întâmpinați de hostess, zeități marine, surferi și refrenul melodiei "Ne place".

Organizarea "stil Mazăre" i-a surprins și pe liderii PSD, care deși au venit la eveniment în ținute lejere, ar fi dorit ca lansarea să fie dominată de elementele politice și strategice.
Fiind însă târziu pentru schimbări de decor, liderii USL au încercat să se încadreze în atmosferă, astfel că Victor Ponta, îmbrăcat în blue-jeans, i-a spus lui Crin Antonescu de câteva ori să-și scoată cravata, președintele PNL fiind îmbrăcat în costum. Antonescu însă a refuzat să urmeze sfatul lui Ponta.
Toți liderii de la centru veniți la mare pentru lansarea viziunii pe turism au pășit pe covorul roșu desfășurat la intrarea în Melody Grand Ballroom.
După ce au "defilat" pe covorul roșu, aceștia au fost întâmpinați de două hostess, îmbrăcate în rochii negre, așezate la urcarea pe scări.
La intrarea în sală, participanții erau salutați de alte două manechine, care reprezentau două zeități marine, din poziția statică și care se întorceau după fiecare invitat, salutându-l.
Evenimentul propriu-zis a început cu un moment inedit, pe scenă apărând animatori reprezentând un surfer, un ciclist, un vânător, o cântăreață de muzică populară sau o turistă la plajă, toți în poziții statice.
Iar următorul care și-a făcut apariția a fost "maestrul de ceremonii" Radu Mazăre, într-un costum excentric în nuanțe maro și verzi, pe refrenul melodiei "Ne place" – "Ne place/ Ne place/ Ne place, place, place".
"O intrare spectaculoasă ar fi însemnat să fiu înconjurat de cincisprezece fete", le-a spus Mazăre invitaților săi, adăugând că fetele le va aduce seara, la televiziuni.

Turism a la Mazare: Taxe speciale la jocurile de noroc si fumatul la liber

Primarul Constantei, excentricul Radu Mazare, a cerut, ieri, ca Romania sa-si promoveze litoralul prin taxe speciale pentru jocurile de noroc si "turism fara constrangeri". Primarul Constantei a propus astfel ca strainii sa fie atrasi in cluburile de la Marea Neagra fiind lasati sa fumeze in voie.

"Trebuie sa iesim cu ceva ce altii nu ofera, anume turism fara constrangere, cu reguli putine. Sunt foarte putine locurile in Europa in care te duci ca turist in club, petreci toata noaptea si fumezi. Este o promovare pe un segment de turisti care vor sa faca asa ceva. Sunt foarte putine locuri de agrement pe mare in care poti face skijet fara permis. Trebuie sa te duci la mama dracu' din statiune. Sa iesim ca si brand cu acest statut de turism fara constrangeri", a spus Mazare in discursul sustinut la lansarea viziunii USL pe turism.

Intrebat de Ziare.com la ce fel de fumat se refera, daca e vorba de marijuana, de exemplu, Mazare a negat: "Nu, in nici un caz". "In cluburile din Franta, Italia si chiar in cele din Turcia fumatul este interzis", a subliniat primarul Constantei.

"Litoralul trebuie sa aiba un statut special pentru jocuri de noroc, cazino, cu taxe si impozite cu statut special", a mai propus Mazare, care a reiterat o alta idee mai veche a sa, aceea ca Romania sa se promoveze prin evenimente transmise pe Fashion TV. "Transmisia pe care am avut-o cu Fashion TV am avut-o in 200 de tari si am avut 20 de milioane de telespectatori", a spus primarul Constantei.

Mazare a mai spus ca Romania ar trebui sa se axeze pe segmentul de public care cauta turism all inclusiv, dar si pe promovarea ofertelor in randul turistilor rusi. "Sunt piete carora noi nu ne-am adresat deloc. Muntenegru, Bulgaria, Turcia sunt pline de turisti rusi. La noi nu e niciun rus", a comentat Mazare.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.