Acasă Politic USR-PLUS schimbă Legea 95/2006 privind persoanele care pot intra în CA din...

USR-PLUS schimbă Legea 95/2006 privind persoanele care pot intra în CA din spitale

DISTRIBUIȚI

USR-PLUS a reușit să impună în coaliție un proiect de OUG care modifică Legea 95/2006. Iată textul:

„La articolul 187, după alineatul (4), se introduc trei noi alineate, alin. (41 ) – (43 ) cu următorul cuprins:

,,(41 ) Pentru spitalele publice pot fi numiți membrii ai consiliului de administrație persoane care fac dovada îndeplinirii cumulative, sub sancțiunea nulității actului de numire, a următoarelor condiții: a) să fie absolvenți de studii superioare finalizate cu diplomă de licență; b) să aibă, la data numirii, cel puțin 5 ani de experiență profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management sau experiență în reprezentarea pacienților în calitate de membru al unei asociații sau fundații de profil.

(42 ) Documentele care fac dovada îndeplinirii condițiilor prevăzute la alin. (41 ) se depun de către persoana desemnată în copie certificată pentru conformitate cu originalul la nivelul spitalelor publice în cadrul cărora funcționează consiliul de administrație respectiv.

(43 ) Nu pot fi numiți membri în consiliul de administrație al spitalelor publice persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”

1 COMENTARIU

  1. Deci? Cum ramane cu cutitarul USR Apostol Razvan? Se trece la „greseala tineretii”? Se da la fund 6 luni si iar e pus sef in Primaria Capitalei sau cum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.