Acasă Politic USR, solicitare către Senat pentru urgentarea numirii Avocatului Poporului

USR, solicitare către Senat pentru urgentarea numirii Avocatului Poporului

DISTRIBUIȚI

Liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, i-a transmis, astăzi, o solicitare lui Călin Popescu Tăriceanu pentru demararea procedurilor de numire a Avocatului Poporului. Propunerea USR, susţinută de PNL şi PMP, este Peter Eckstein-Kovacs.

Senatorul Adrian Wiener subliniază, în solicitarea către şeful Senatului, că se impune urgentarea convocării unei şedinţe comune a Birourilor Permanente a Senatului şi Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare, dat fiind că funcţia este vacantă de pe data de 15 aprilie.

Avocatul Poporului este numit în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului pe o durată de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului o singură dată.

„Vrem ca ocuparea funcţiei să aibă loc cât mai curând, până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avem o nominalizare excelentă, la propunerea societăţii civile, în persoana lui Peter Eckstein-Kovacs. Funcţia de Avocat al Poporului este extrem de importantă. Toţi am realizat acest lucru mai ales în ultimii doi ani când Victor Ciorbea a ales să fie Avocatul Infractorilor şi să nu mişte niciun deget pentru a apăra justiţia. Începem reconstrucţia României cu oameni cinstiţi în funcţii publice, Peter este unul dintre ei”, transmite senatorul USR Adrian Wiener.

„Constituţia României arată că mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani. Orice prelungire peste acest termen, precum cea potrivit căreia poate sta în funcţie până la depunerea jurământului actualului Avocat al Poporului, este neconstituţională. Consider că trebuie urgentată procedura de numire pentru că, în prezent, funcţia este ocupată de un personaj care nu apără interesele oamenilor, ba dimpotrivă. Parlamentul trebuie să declanşeze toate procedurile pentru o nouă numire cât mai curând.”, conchide senatorul USR George Dircă, Preşedintele comisiei pentru Constituţionalitate din Senat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.