Acasă Actualitate USR vrea control de securitate și pentru parlamentari

USR vrea control de securitate și pentru parlamentari

DISTRIBUIȚI

USR va susţine, în şedinţele conducerii Parlamentului, introducerea controlului de securitate pentru parlamentari, deoarece aceştia nu trebuie să fie mai presus de lege. Totodată, USR solicită partidelor la guvernare să înceteze abuzurile, să readucă dezbaterea în Parlament şi să nu mai încurajeze manifestările extremiste.

„Aşteptăm de la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor o propunere de modificare a Regulamentului astfel încât să fie controlaţi şi parlamentarii la intrarea în clădire. Este propunerea pe care USR a făcut-o după evenimentele de miercurea trecută. În acest moment, parlamentarii sunt exceptaţi de la control şi, practic, orice senator sau deputat poate intra cu orice. Noi credem că asta nu este normal şi că regula controlului la intrarea în Parlament trebuie aplicată tuturor, pentru a crea un mediu de lucru mai sigur. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi nu văd de ce ar fi exceptaţi parlamentarii, mai ales că vedem o creştere a violenţei în Parlament şi ştim că parlamentarii pot dobândi permis de pistol cu glonţ”, declară Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor şi purtătorul de cuvânt al USR.

Cât despre propunerea vehiculată dinspre PNL de scoatere în afara legii a unui partid parlamentar, USR consideră că astfel de declaraţii nu fac decât să stimuleze ideile extremiste.

„Nu poţi într-un stat democratic, într-o democraţie liberală, să excluzi partide în afara legii decât în cazuri foarte, foarte grave şi bine documentate. Văd că pe cei de la PNL îi încurcă alegerile şi democraţia. Văd cum s-au transformat dintr-un partid liberal al Brătienilor într-un partid cu epoleţi, condus de epoleţi, unii la vedere, unii mai din pădure. Însă, această propunere îi face pe ei să iasă din cadrul democratic al legislaţiei partidelor şi nu pe ceilalţi. Deci, dacă un partid încalcă legea, avem lege în vigoare”, precizează Ionuţ Moşteanu.

USR solicită, totodată, lui Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă să pună capăt abuzurilor comise în Parlament de PSD şi PNL, pentru că abuzurile partidelor aflate la guvernare alimentează manifestările extremiste.

„Şi PNL, şi PSD au făcut nişte abuzuri fără precedent în ultima perioadă. Am văzut, săptămâna trecută, cum au băgat proiecte la raport în ultimul minut, cu şedinţe anunţate pe WhatsApp, am văzut la legea guvernanţei corporative cum au apărut peste noapte 700 de amendamente. PSD şi PNL au dat apă la moară celor de la AUR şi acum se ascund sub masă de frica lor. Le cer celor de la PSD şi PNL, care au o majoritate lejeră, să revină la practici democratice, să dezbatem orice proiect de lege, bun sau rău, fiecare ne susţinem argumentele şi articolele, vedem în final cum votăm. Este responsabilitatea domnilor Ciolacu şi Ciucă să aşeze dezbaterea parlamentară pe un făgaş normal”, mai afirmă purtătorul de cuvânt al USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.