Acasă Politic Viorica: make a photo ? Corect era take a photo. Bonus alte...

Viorica: make a photo ? Corect era take a photo. Bonus alte dezacorduri în limba română

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, a fost primit cu onoruri militare, vineri, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă.

În timpul ceremoniei Viorica Dăncilă a uitat că trebuie să mai aștepte și cântarea imnurilor și l-a invitat pe Andrej Plenkovic să treacă în revistă garda de onoare înainte. Premierul croat a oprit-o pe Dăncilă pentru a asculta intonarea imnurilor.

Cei doi premieri au plecat spre intrarea principală de la Guvern. Viorica Dăncilă a repetat gestul, dar premierul croat s-a oprit din nou, pentru a saluta garda de onoare.

La momentul declaraţiilor, Viorica Dăncilă a făcut câteva dezacorduri şi erori gramaticale în limba română.

”Am avut discuții privind cooperarea în context european şi în perspectiva apartenenţei cele două state la Trio-ul Preşedinţiilor Consiliului Uniunii Europene.”

”Am exprimat interesul României pentru consultarea cu Croaţia în ceea ce priveşte politica de extindere şi înregistrarea de progrese pe acest dosar în contextul apartenenţei la aceiași Trio de Preşedinţii.”

La final, premierul român a avut exprimare stângace în limba engleză, când l-a întrebat pe premierul croat dacă vrea să facă o fotografie „ Make a photo ?”, corect fiind ”take a photo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.