DISTRIBUIȚI
primarii

12 deputați, Mara Calista, Fădor Angelica, Cherecheș Viorica, Heiuș Lucian Ovidiu, Lungu Tudorița, Mihălescul Dumitru, Moldovan Sorin Dan, Florin Roman, Cristinel Romanescu, Adriana Săftoiu, Cristina Trăilă, Glad Varga au votat cot la cot cu PSD și ALDE pentru ca primarii să poată face și afaceri sau să fie salariați la diferiți patroni.

În data de 16.05.2018, Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Pct. 2 al art. I din legea adoptat, prevede:
„Alineatul (3) al articolului 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„ (3) Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice. Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă cu atribuţiile exercitate ca primari sau viceprimari, primar general sau viceprimari ai municipiului Bucureşti, potrivit legii.”

Prin acordarea dreptului primarilor şi viceprimarilor de a exercita funcţii în domeniul privat, se crează premisele apariţiei cocurenţei neloiale între compania al căruia angajat este primarul sau viceprimarul, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivei unităţii administrativ-teritoriale, şi celelalte societăţi din acelaşi domeniu de activitate.

Este greu de crezut că serviciile cu atribuţii de autorizare, control şi sancţionare din subordinarea primăriei vor fi imparţiale şi obiective în aplicarea legii, atunci când ştiu că trebuie să aplice, de exemplu, o sancţiune societăţii al cărui angajat este primarul.
De asemenea, aceleaşi servicii publice pot fi folosite pentru eliminarea firmelor concurente cu cea primarului, chiar dacă obiectul de activitate nu are nicio legătură directă cu atribuţiile exercitate de acesta.

CNIPMMR solicită Preşedintelui României să nu promulge legea şi să o trimită Parlamentului spre reexaminare, aceasta nefiind în cocncordanţă cu principiile unei adminstraţii publice locale moderne şi îndreptată spre o susţinere onestă a antreprenoriatului.

“O funcție de demnitate publică presupune o alegere, nu o cumulare. Prin acordarea dreptului aleşilor locali de a desfăşura activități în sectorul privat se legalizează conflictul de interese. Practic, primarii şi viceprimarii, vor forţa firmele, şi în special IMM-urile locale, care intră în relaţii contractuale cu primăria, să îşi achiziţioneze produsele şi serviciile de la societăţile ale căror angajaţi sunt. CNIPMMR sprijină libera iniţiativă, aplicarea principiilor prevenţiei, dar toate acestea trebuie făcute cu primari şi viceprimari care nu intră în competiţie, la modul personal, cu societăţile din mediul privat.”, Florin JIANU, președinte CNIPMMR.

 

6 COMENTARII

 1. PENELE E PE MANA CU PESEDE. ORICE TELEORMANEAN STIE ASTA. VOI NU STIATI?
  IN RO NU EXISTA DECAT „PARTID”.
  SI DA, PILONUL II VA FI DESFIINTAT. DE ALDE SEFII PATIDULUI, CU MAINILE MARIONETELOR.
  CA SA DEA PENSII SPECIALE CLIENTELEI, JUZILOR, SECURISTILOR, GENERALILOR, MILITENILOR, DANJARMILOR, PREMARILOR. CEI MAI MULTI IES LA PENSIE LA 45-50 DE ANI SPRE DEOSEBIRE DE
  CEI CARE CONTRIBUIE ASTAZI SI CARE NICI N-OR SA MAI IASA LA PENSIE. VA AVEA GRIJA PARTIDUL SA MAREASCA VARSTA DE PENSIONARE. SUNT CETATENI DE CATEGORIA A II -A.

  • Dacă spui adevărul, de ce ascunzi??????
   Cine n-are curaj să posteze cu numele adevărat este un impostor!
   S-a spus de 1000 de ori că nu se desfiinţează pilonul II !
   Dovada că eşti un manipulator ,reiese din faptul că „amesteci” PSD-ul cu PNL-ul! Cu alte cuvinte vrei să bagi în capul oamenilor neîncrederea în în guvernarea PSD-ALDE!
   NU vreţi să lăsaţi acest guvern să lucreze, fiindcă sunteţi lipsiţi de discernământ
   Voi manipulatorii sunteţi cozile de topor care vă străduiţi să distrugeţi această ţară! RUŞINE!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.