Acasă Reportaj Premonitia

Premonitia

DISTRIBUIȚI

In cartea -O posibila Apocalipsa-, aparuta in 1994, inginerul Olimpiu Frant a prevestit atacurile asupra SUA din 11 septembrie 2001. In multimea celor care pretind ca au prevestit tragicele evenimente care au schimbat cursul istoriei – declansand, nu mai de mult decat duminica trecuta, un nou razboi – figura lui Olimpiu Frant se distinge. Inginer serios, cu brevete de inventie la activ, el ii depaseste net pe -vrajitorii- de ocazie si pe sarlatani, care se pretind cititori ai viitorului. Nimeni nu i-a acordat timisoreanului incredere atunci. Cu o exceptie: cunoscutul caricaturist Stefan Popa Popa*s, care a acceptat sa-i tipareasca lucrarea ce are acum toate sansele sa devina celebra. In exclusivitate, fragmente din premonitiile care au parut niste aiureli vreme de sapte ani si care au devenit, dintr-o data, fascinante.

Cu exact 10 zile inainte de atentatele din SUA, un barbat cumpara din Libraria -Eminescu- din Timisoara ultimele exemplare ale cartii -O posibila Apocalipsa-, care au zacut, prafuite in raft, vreme de sapte ani. Era chiar autorul: inginerul Olimpiu Frant. Un presentiment sumbru il determinase sa-si -recupereze- ultimele bucati ale volumului, aparut in 1994. Cartea cuprinde o interpretare originala a Bibliei si anunta ca doua metropole americane vor fi lovite de atacuri externe.

O posibila cheie

Totul a inceput in 1990, cand Olimpiu Frant a citit Biblia pentru prima data. El sustine ca, la prima lectura a Apocalipsei, a trait o senzatie clara ca in capitolele 17 si 18 se face referire si la Statele Unite. Dupa un prim studiu al Bibliei, inginerul a formulat patru teoreme, cu ajutorul carora a analizat misterioasele capitole. -Am descoperit ca ordinea versetelor nu este cea corecta si, atunci, le-am rearanjat in fel si chip, pana le-am descifrat sensul-, afirma Olimpiu Frant.

Profilul american

In concluzia unui capitol al cartii sale din 1994, el a folosit versete din capitolul 17 al Apocalipsei, in varianta baptista a Bibliei. Comentand pasajele care se refera la -desfranata cea mare- (numita asa in Bibila ortodoxa si -curva- in cea baptista), Cetatea Babilonului, al carei nume e trecut pe fruntea femeii -sezand pe o fiara rosie-, Frant considera ca acestea se refera la New York. Cum asa? -Unde era acea frunte si ce nume putea sta scris pe ea? Ideea mi-a venit pe cand priveam planiglobul (reprezentarea plana a lumii – n.r.) dintr-un unghi de 60 de grade. Am avut revelatia ca America de Nord seamana cu un profil uman caricaturizat. Canada e coroana, Washington e ochiul, Florida e nasul, New Orleans e dintele, Golful Mexic e gura deschisa, San Francisco e ceafa, Peninsula California e chica, America Centrala e gatul, iar Honduras si Nicaragua sunt marul lui Adam. Ce alt nume poate sta scris pe fruntea acestei caricaturi decat New York?-

Varianta ortodoxa a fragmentelor de versete interpretate aici de Frant este urmatoarea: -Si a venit unul din cei sapte ingeri (…), si a grait catre mine, zicand: Vino sa-ti arat judecata desfranatei celei mari, care sade pe ape multe (…) si m-a dus, in duh, in pustie. Si am vazut o femeie sezand pe o fiara rosie, plina de nume de hula (…) Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfranatelor si a uraciunilor pamantului- (Apocalipsa 17, 1-5).

Catrenul I-87

Pentru a-si completa previziunile, Olimpiu Frant a apelat si la versetele lui Nostradamus. Intr-un alt capitol, el analizeaza unul dintre catrenele celebrului profet, I-87, care suna astfel: -Ennosigaios, foc din centrul pamantului,/Va cutremura pamantul in jurul cetatii celei noi:/Doua mari stanci vor face razboi multa vreme,/Apoi Arethusa va inrosi un nou fluviu-.

Iata ce scrie inginerul despre simbolurile mentionate in acest catren: Ennosigaios – Washington; -foc din centrul pamantului- – bomba atomica; -va cutremura pamantul- – bombardament; -cetatea noua- – New York; -doua mari stanci- – doua mari puteri (sau turnurile WTC, conform altor analisti); -Arethusa- – Ares – USA – URSS; -noul fluviu- – fluviul Hudson, canalizat in zona metropolei New York.

Versete din Ieremia

O alta asociere pe care o face Olimpiu Frant porneste de la versete din cartea lui Ieremia, din Vechiul Testament, care, in opinia sa, ar anunta catastrofa. -Ieremia ne mai da un detaliu referitor la zgarie-norii New York-ului (-cetatuile lui cele inalte-) care nu se vor putea apara, prin inaltimea lor, de -pustiitori-. De la versetul 11 pana la versetul 18 (din capitolul 18 al Apocalipsei – n.r.), sunt exprimate distrugerea relatiilor comerciale (…), mai ales prin distrugerea Centrului Mondial al Comertului (in engleza, World Trade Center – n.r.) – New York, cel care pune la cale comertul mondial-, scria Frant acum sapte ani.

-In direct-

Cand atacurile din 11 septembrie 2001 erau in desfasurare, inginerul Frant se afla in concediu pe litoral. E greu de intuit ce sentimente il incercau in acele momente. Un lucru e sigur: prietenii care ii citisera cartea au crezut, in primul moment, ca asista la o ecranizare. Din pacate, aveau sa se dezmeticeasca dupa cateva momente, vazand ca, in coltul ecranului scrie -IN DIRECT-. Aceeasi mentiune care statea in coltul imaginilor TV duminica seara, pe 7 octombrie, cand Statele Unite incepusera deja sa bombardeze Afganistanul…

New York-ul, comparat cu Babilonul

-De ce a ales Dumnezeu, pentru New York, comparatia si denumirea simbolica de Babilon? Pentru ca, asa cum Babilonul antic a fost capturat fara lupta (invadat) de armatele lui Cir, apoi s-a daramat in timp, tot asa astazi, pentru New York, este putin probabila o confruntare armata directa, dar foarte posibila o distrugere a lui cu rachete, fara nici o lupta-.

Fragment din cartea -O posibila Apocalipsa-, aparuta in 1994 la Editura Popa*s Art

Carti de capatai

Pentru volumul din 1994, Olimpiu Frant a studiat din scoarta-n scoarta, pe langa Biblie, sapte carti.

– -Apocalipsul, grandiosul sau apogeu este aproape!-, editata la New York (!), in 1991

– -Universul lui Edgar Cayce-, de Dorothee Koechlin de Bizemont

– Biografia lui Mihail Gorbaciov, de Gerd Ruge

– -Razboiul parapsihologic-, de Eugen Celan

– -Civilizatiile extraterestre si a treia conflagratie mondiala-, de Cristian Negureanu

– -Poezii-, de Mihai Eminescu

– -Prabusirea imperiului sovietic si viitorul Romaniei in profetiile lui Nostradamus-, de Vlaicu Ionescu

Teoremele lui Frant

1: -Orice interpretare data anterior si bazata pe un fond stiintific mai scazut are in ea o garantie de neadevar mai mare decat o interpretare posterioara-;

2: -Apocalipsa nu va putea (si mai ales nu a putut) fi niciodata descifrata integral si corect, de catre un singur om, prin el insusi-;

3: -Biblia este foarte exacta, doar intelepciunea pe care o da Dumnezeu oamenilor e variabila-;

4: -Pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, omul nu trebuie sa aiba nici o intelepciune savanta, nici o cunoastere (cultura) de critic literar, istoric universal sau mai stiu eu ce, ci trebuie sa aiba o minima bunavointa si inclinatie exclusiva spre adevar-.

A folosit Biblia baptista

Desi este practicant ortodox, Olimpiu Frant a folosit ca sursa de analiza primara Biblia baptista. -Am facut acest lucru din doua motive: in 1990, prima Biblie pe care am primit-o era baptista. Posibilitatea de a achizitiona Biblia ortodoxa am avut-o abia peste tei ani, cand cartea <O posibila Apocalipsa> era aproape terminata. Apoi, consider ca Biblia baptista foloseste un limbaj mai direct pentru descrierea realitatilor analizate-, explica autorul.

Cine e interpretul ales?

O parte a cartii -O posibila Apocalipsa- incearca sa desluseasca cine ar putea fi cel destinat sa descifreze corect sensurile versetelor biblice. Olimpiu Frant a -calculat-, prin metode de el stiute, ca -alesul- e nascut in zodia Leului, in 1955, intr-a 24-a zi din iulie. Coincidenta face ca el sa se fi nascut tocmai in aceasta data. -Nu am certitudinea ca eu sunt acel Leu, pentru ca nu stiu daca sunt urmas al lui David si al lui Iuda, din moment ce sunt roman, cu nume german si prenume grec! Dintr-un verset al capitolului 5 al Apocalipsei rezulta ca -alesul- s-a nascut in fostul lagar comunist. Problema e ca mii de oameni pot fi nascuti la aceasta data-, spune Olimpiu Frant.

Inventator si scriitor

Dincolo de preocuparea sa pentru profetii, Olimpiu Frant este un inginer cu o cariera foarte serioasa. Are trei inventii brevetate la OSIM, constand in procedee pentru tehnologia miniera, pentru industria energetica si pentru automatizari. In afara volumului din 1994, Frant a mai scris trei carti, foarte diferite ca tematica: -Defectologie in automatizari-, -Macinarea autogena si filozofia complexitatii- si -O logica, o viata, o natura-. -Cu toate ca sunt un incepator in analiza Bibliei, ma consider avantajat de lipsa unor idei preconcepute sau dogme, precum si de spiritul logic ingineresc-, spune Olimpiu Frant despre el insusi.

Cartea s-a epuizat recent

-Toate exemplarele cartii <O posibila Apocalipsa> puse in vanzare la libraria noastra inca din 1994 s-au epuizat recent. Nu stiu data precis, dar s-a intamplat in cursul acestei veri-, spune Paula Nicolin, director al Librariei -Eminescu- din Timisoara.

Ortodoxia interzice interpretarile profane

Religia ortodoxa, al carei adept este si Olimpiu Frant, interzice unui profan, unui credincios de rand, sa interpreteze de unul singur pasaje din Biblie sau din alte carti sfinte. -Teologhisirea-, cum se numeste vorbirea si scrierea despre cele dumnezeiesti, este permisa numai ascetilor, celor care au urcat multe dintre treptele scarii duhovnicesti ce duce la eliberarea de pacate si mantuirea sufletului.

-Un tip foarte inteligent-

-Olimpiu Frant e un tip foarte inteligent, mai ales in tehnica. Mi-a placut foarte mult ideea cartii. S-a dus peste tot si nu i-a publicat-o nimeni. Eu i-am publicat-o. Daca am facut asta, inseamna ca am crezut in el-, spune caricaturistul Stefan Popa Popa*s, editorul cartii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.