Acasă Sănătate Atenție: cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu pot provoca Alzheimer sau cancer...

Atenție: cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu pot provoca Alzheimer sau cancer mamar!

DISTRIBUIȚI

Alertă la nivel european: evitați ambalarea alimentelor în folii de aluminiu, precum și folosirea vaselor din același metal pentru a găti. Potrivit unui studiu, s-a descoperit o concentrație mare de aluminiu în organismul oamenilor. Pe termen lung și în cantități mari, acesta poate avea efecte nocive asupra sistemului nervos central. Cercetătorii estimează că prezența aluminiului în organism mărește riscul apariției bolii Alzheimer, a demenței presenile, a tulburărilor mentale, a îmbătrânirii precoce, precum și a cancerului mamar. Profesorul academician dr. Victor Voicu, specialist în toxicologie, a precizat că foarte importantă este cantitatea. "Totul depinde de cantitate", a subliniat medicul. Însă, pentru a elimina orice risc, a recomandat evitarea folosirii acestor tipuri de vase sau ambalaje.

Specialiștii au emis o alertă la nivel european în care avertizează populația să evite ambalarea alimentelor în folii de aluminiu, precum și caserolele sau cutiile care au contact cu alimentele sau băuturile, și asta deoarece au descoperit o concentrație crescută de aluminiu în organismul oamenilor.

Conform cercetătorilor, alimentele păstrate în ambalaje din aluminiu vor conține, la rândul lor, acest metal toxic pentru organism. Odată ajuns în corpul uman, o concentrație mare de aluminiu poate duce la declanșarea bolii Alzheimer sau a cancerului mamar. Conform specialiștilor, cea mai mare cantitate de aluminiu se află în organismul copiilor, iar intoxicarea poate ajunge săptămânal la 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram. Cea mai puternică sursă de expunere sunt cutiile, caserolele, vasele dar și foliile care au la bază acest metal. Studiile au arătat că aluminiul ajunge în organism și din cereale, prăjituri, biscuiți, paste, dar și din ceaiuri sau băuturi ce conțin aditivi alimentari care au aluminiu. Anul trecut, medicii români au determinat cantitatea de metale toxice din firele de păr recoltate de la 1000 de persoane din România. Rezultatele au fost alarmante: peste 30 la sută dintre pacienți au aluminiu în corp. Efectele imediate sunt următoarele: omul are dureri de cap, se balonează, i se usucă pielea și își pierde pofta de mâncare.

Chiar și antiperspirantele conțin aluminiu

Aluminiul există în diferite forme, de la aluminiu solid, pur și până la săruri de aluminiu solubile sau insolubile. Foarte important este faptul că numai anumite tipuri de compuși de aluminiu sunt dăunătoare pentru organismul uman. Diferența este dată de gradul de solubilitate al compușilor de aluminiu în organism. De exemplu, dacă cineva ar înghiți o granulă de aluminiu solid, aceasta ar trece prin tractul digestiv și ar fi eliminată fără a se fi absorbit în organism și, deci, fără a avea efecte dăunătoare asupra corpului uman. În schimb, însă, un compus de aluminiu, precum Clorhidratul de Aluminiu, care este foarte solubil și care este folosit în compoziția antiperspirantelor, va fi absorbit imediat. Acesta se dizolvă și poate fi absorbit în ficat, rinichi, creier, cartilagii sau în măduva oaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.