Acasă Sănătate Bolile cardiace, diminuate prin tratamente performante

Bolile cardiace, diminuate prin tratamente performante

DISTRIBUIȚI


– Studiul ASCOT a demonstrat reducerea numarului de infarcturi miocardice si accidente vasculare cerebrale, la pacientii hipertensivi tratati cu sortis

In cadrul reuniunii anuale a Colegiului American de Cardiologie, desfasurata la Chicago, au fost prezentate rezultatele studiului ASCOT (Anglo-Scandinavian Cardiac Outcomes Trial). Rezultatele acestui studiu de mare amploare releva faptul ca pacientii cu nivel de colesterol normal sau usor ridicat, tratati cu sortis (Atorvastatin Calcium), au inregistrat o scadere cu 36% a evenimentelor coronare fatale si nonfatale, comparativ cu pacientii carora li s-a administrat placebo.

Studiul ASCOT a demonstrat, de asemenea, o reducere cu 27% a accidentelor vasculare cerebrale, inclusiv a celor fatale, precum si o diminuare cu 21% a incidentei tuturor evenimentelor cardiovasculare.

-Este important de subliniat faptul ca rezultatele acestui studiu crucial au fost obtinute in plus fata de beneficiile rezultate din tratarea agresiva a hipertensiunii pacientilor-, a subliniat profesorul Bjorn Dahlof, copresedinte ASCOT, de la Sahlgrenska University, Gotteborg (Suedia). -Ceea ce am evidentiat foarte clar este ca prin asocierea medicamentului sortis la tratamentul pentru scaderea tensiunii arteriale putem preveni si mai multe infarcturi miocardice si accidente vasculare celebrale-, a adaugat profesorul Dahlof. Toate subgrupurile analizate au inregistrat beneficii de pe urma tratamentului cu aceasta statina, iar siguranta a fost -foarte, foarte buna-, a subliniat prof. Dahlof.

Studiul ASCOT, in care au fost implicati 19.342 de pacienti hipertensivi, a fost realizat cu intentia de a stabili daca noile regimuri terapeutice impotriva hipertensiunii au beneficii superioare terapiilor mai vechi.

In plus, mai mult de jumatate din subiectii studiului (10.305) au primit fie sortis, fie placebo, pentru a determina daca scaderea colesterolului aduce beneficii cardiovasculare suplimentare.

Se estimeaza ca intre 35 si 50% din hipertensivi au un nivel crescut al colesterolului. Numai in SUA, 16 milioane de adulti hipertensivi au un nivel usor ridicat al colesterolului.

ASCOT este un studiu clinic finantat de Pfizer, dar coordonat de un comitet independent. Investigatia a inceput in 1998 si a implicat pacienti din Regatul Unit, Irlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda si Islanda. Participantii la studiu au fost pacienti hipertensivi care aveau asociati alti trei factori de risc cardiovascular, de exemplu, cei cu varsta peste 55 de ani, fumatori si diabetici.

ASCOT furnizeaza informatii medicale importante pentru milioane de oameni din toata lumea care sufera de hipertensiune arteriala si niveluri ale colesterolului crescute usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.