Acasă Sănătate Interacțiunea tratamentelor naturiste cu medicamentele și alimentația

Interacțiunea tratamentelor naturiste cu medicamentele și alimentația

DISTRIBUIȚI

Tot ce este natural nu este neapărat benefic pentru sănătate. Tratamentele naturiste pot fi eficiente dacă sunt respectate întocmai recomandările medi-cilor specialiști. Ele interacționează atât cu alimentele consumate, cât și cu medicamentele, în completarea cărora sunt. Efectele pot fi foarte grave uneori și, pentru evitarea lor, este necesar să știi totul despre tratamentul  naturist, informează holisticonline.com. Specialiștii americani avertizează că fiecare aliment consumat, fruct, supliment natural sau medicament ușor poate interacționa într-un mod nefavorabil cu substanțele active conținute de plante. Așa cum anumite combinații de tratamente medicamentoase pot stopa capacitatea organismului de a absorbi nutrienții, același efect îl pot avea și plantele. Alcoolul interacționează într-un mod nevaforabil cu orice medicament sau tratament nutritiv. La fel și cafeaua, ciocolata sau alte surse de cofeină pot avea efecte nedorite asupra stării de sănătate și asigură ineficiența oricărui tratament. Legumele verzi, bogate în vitamina K, sunt contraindicate dacă urmezi un tratament pentru coagularea sângelui. O dietă bogată în fibre, recomandată pentru întărirea sistemului imunitar, încetinește absorbția tratamentului medicamentos recomandat pentru afecțiunile cardiovasculare.

Plantele nu „iubesc“ toate medicamentele

Odată cu descoperirea de noi întrebuințări curative ale plantelor, abuzurile în acest domeniu sunt frecvente. Mai mult, tendința generală este de a urma un tratament naturist fără sfatul medicului, iar în unele cazuri urmările pot fi grave. Specialiștii avertizează asupra tratamentului pentru depresie, care poate avea urmări neplăcute și rapide. De asemenea, ceaiul de măceș poate interacționa cu medicația prescrisă în tratarea afecțiunilor cardiace, chiar inhibând acțiunea medicamentelor.

Atenție la alimente

Brânzeturile, consumate în exces în timp ce urmezi un tratament naturist pentru depresie, au ca efect creșterea rapidă și periculoasă a tensiunii arteriale. Grapefruit-ul în exces blochează acțiunea plantelor în tratarea depresiei sau reglarea colesterolului. Portocalele și laptele reduc eficiența tratamentului naturist cu plante care au efect antibiotic. Mai mult, combinarea lor are efect laxativ. Tratamentul naturist cu tărâțe și cerealele consumate la fiecare masă au ca efect creșterea toxicității în organism. Pentru evitarea complicațiilor, consumul de cereale nu va fi oprit brusc, ci treptat. Iar exemplele pot continua. De aceea e bine să urmezi sfatul medicului când te hotărăști să urmezi orice tratament, fie el naturist sau medicamentos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.