Acasă Sănătate Licitatii electronice pentru programele nationale de sanatate

Licitatii electronice pentru programele nationale de sanatate

DISTRIBUIȚI

-Cele aproximativ 35.000 de licitatii initiate pana in prezent de unitati din subordinea Ministerului Sanatatii prin sistemul electronic de achizitii publice au atins o valoare de aproximativ 1.500 miliarde de lei. Economiile corespunzatoare acestora au depasit 220 miliarde de lei-, a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Dan Nica.

Guvernul a hotarat ca medicamentele pentru sase programe nationale vor fi cumparate, in 2003, prin intermediul sistemului electronic de achizitii publice www.e-licitatie.ro. Cele sase programe nationale se refera la supravegherea si controlul HIV/SIDA, supravegherea si controlul tuberculozei, preventia si controlul in patologia oncologica si preventia in patologia nefrologica si dializa renala, preventia si controlul in diabet si alte boli de nutritie, profilaxia in patologia psihiatrica si psiho-sociala, precum si produsele pentru hematologia transfuzionala. Valoarea totala estimata a medicamentelor se ridica la 5.000 miliarde de lei.

Guvernul a decis ca medicamentele, materialele sanitare, reactivii si produsele specifice aferente programelor si subprogramelor nationale de sanatate in anul 2003 sa fie achizitionate prin sistemul e-licitatie.ro.

Procedura prevazuta este licitatia deschisa, ofertantii urmand sa se califice pe baza capacitatii tehnice si financiare, precum si a experientei anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.