Acasă Sănătate Rezidentii vor face de garda

Rezidentii vor face de garda

DISTRIBUIȚI

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, invatamantul postuniversitar medical si farmaceutic uman a suferit unele modificari.

Unele dintre cele mai importante schimbari sunt aduse rezidentiatului. Astfel, formarea prin rezidentiat implica participarea la totalitatea activitatilor domeniului de specializare, inclusiv in garzi, desfasurate in unitatile sanitare in care rezidentul isi efectueaza pregatirea. Rezidentiatul poate fi intrerupt la cerere, pentru motive intemeiate. In aceste situatii, prezentarea la examenul de specialist se va face dupa efectuarea integrala a duratei de pregatire.

Rezidentul participa efectiv la activitatile si responsabilitatile clinicilor, sectiilor, laboratoarelor, cabinetelor de specialitate, de medicina de familie, cabinetelor medico-dentare si farmaciilor in care efectueaza pregatirea, sub indrumarea si supravegherea directa a coordonatorilor sai din institutiile si unitatile sanitare acreditate.

Motivatia acestor schimbari adusa in Nota de fundamentare este aceea ca formarea medicilor specialisti si a medicilor dentisti specialisti trebuie facuta in concordanta cu normele comunitare inca din perioada de preaderare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.