Acasă Sănătate Tratament gratuit pentru diabetici

Tratament gratuit pentru diabetici

DISTRIBUIȚI

Reprezentanta Berlin-Chemie/Menarini Group a lansat in Romania un nou medicament: Glibomet. Indicat in tratamentul diabetului zaharat tip 2, non-insulino-dependent, Glibomet este prima combinatie fixa de doua substante cu actiune sinergica si complementara, pentru un control glicemic eficient.

Accesul pacientilor la tratamentul gratuit cu Glibomet se face prin Programul National de Diabet.

Conform statisticilor oficiale ale -Societatii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice-, in Romania exista un numar de aproximativ 360.000 pacienti cu diabet zaharat tip 2 aflati in tratament cu antidiabetice orale, din care 20% (aprox. 72.000 pacienti) necesita terapie combinata – asocieri intre o sulfoniluree cu metformin.

La lansare au fost prezenti prof. dr. Constantin Ionescu – Targoviste, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si dr. Emilian Imre, medic sef CNAS.

Diabetul este o boala cu o incidenta in plina crestere, Romania situandu-se pe locul 8 in Europa, cu 400.000 pacienti diabetici inregistrati, desi numarul real estimat este dublu.

Piata totala a antidiabeticelor orale in Romania a fost in 2002 de peste 10.000.000 de dolari, fiind utilizate peste doua milioane de unitati (cutii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.