Acasă Sănătate Un nou medicament anti-SIDA

Un nou medicament anti-SIDA

DISTRIBUIȚI

Statele Unite au aprobat punerea in vanzare a unui nou tip de medicament impotriva SIDA, cunoscut sub numele de T20, care impiedica virusul sa patrunda in celulele organismului.

Medicamentul, comercializat sub numele de Fuzeon, a fost aprobat de Agentia Federala pentru Securitate Alimentara si Farmaceutica, dar nu va fi utilizat exclusiv, ci in combinatie cu alte medicamente prescrise in prezent impotriva bolii.

Produsul, un -inhibator de fuziune-, este primul care functioneaza impiedicand HIV sa patrunda in celule. Toate celelalte medicamente disponibile in prezent actioneaza abia dupa ce virusul a patruns deja in celulele sistemului imunitar (CD4).

-Aprobarea rapida a acestui nou medicament ar trebui sa le dea o speranta celor care sunt intr-un stadiu avansat al infectarii cu HIV-, a comentat secretarul sanatatii americane, Tommy Thompson.

Medicamentul a fost aprobat in cadrul procedurii rapide aplicate de FDA pentru medicamentele cu potentialul de a salva vieti omenesti. Statele Unite sunt primul stat care autorizeaza comercializarea T20, au subliniat autoritatile medicale.

-Fuzeon adauga o importanta dimensiune arsenalului nostru terapeutic impotriva HIV-, mai ales pentru pacientii in cazul carora medicamentele folosite pana acum nu mai sunt eficiente, a declarat dr. Mark McClellan, directorul FDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.