Acasă Sănătate Vaccin modern pentru copii

Vaccin modern pentru copii

DISTRIBUIȚI


Aventis Pasteur a lansat in Romania produsul pentacthib, cel mai modern vaccin dedicat copiilor, care are o eficacitate ridicata, actionand simultan impotriva a cinci boli majore ale copilariei: difteria, tetanosul, tusea convulsiva, Haemophilus influenzae tip B (meningita Hib), poliomielita. Este indicat copiilor incepand de la varsta de doua luni pana la cinci ani. Noutatea absoluta a acestui vaccin este data de pentavalenta sa, care aduce protectie impotriva unui numar mai mare de boli, dar si mai mult confort pentru bebelus, prin reducerea numarului de injectii. -Acest tip de vaccin combinat reduce de trei ori traumele la care este supus bebelusul, simplifica administrarea si reduce riscurile suplimentare care apar la orice injectare-, a declarat profesor doctor Andrei Combiescu, de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti.

Fata de schema de vaccinare aplicata in prezent la scara nationala, vaccinul protejeaza si impotriva meningitei Hib si a poliomielitei. Studiile efectuate cu sprijinul Aventis Pasteur la Iasi si Constanta au relevat incidenta crescuta a meningitei Hib in Romania, maladie deosebit de periculoasa la bebelusi. **Haemophilus influenzae tip B rezista la antibiotice, este greu de tratat, iar copiii raman cu sensibilitate la boli pe toata durat vietii**, a afirmat conferentiar doctor Dumitru Oraseanu, de la Spitalul de Urgenta pentru copii **Grigore Alexandrescu**, din Bucuresti. El a aratat ca boala este cu atat mai periculoasa cu cat exista purtatori la care nu se manifesta. **Sper ca, prin introducerea in schema nationala de vaccinare, numarul internarilor cauzate de meningita Hib sa scada cu 80%, asa cum s-a intamplat la introducerea vaccinului antirujeolic**, a mai spus conferentiarul Oraseanu.

La randul sau, Guillaume Reny, directorul Aventis Pasteur pentru Europa Centrala si de Sud-Est, a apreciat ca vaccinarea impotriva Hib va intra in schema oficiala a Ministerului Sanatatii. **Sunt convins ca motivele

pentru care acest lucru nu s-a intamplat inca sunt numai de ordin financiar**, a mai spus Reny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.