Acasă Social Baciu a vorbit despre „vaccinarea la chiuvetă” și despre 370 de persoane...

Baciu a vorbit despre „vaccinarea la chiuvetă” și despre 370 de persoane care au încercat să obțină fraudulos certificate

DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, vineri, că ministerul a sesizat organele de cercetare penală în ultimele săptămâni în cazul a 370 de persoane care au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false, obținute prin modificarea datelor.
„De exemplu, cineva care se vaccinează în UE și vrea să își scoată certificatul digital din România nu este înregistrat în Registrul Electronic de Vaccinare. Avem o echipă de experți care să analizeze tot felul de adeverințe de vaccinare din toată Uniunea Europeană și avem modele de adeverințe din toate statele UE”, a declarat Andrei Baciu. Dacă cineva s-a vaccinat într-o altă țară cu J&J, de exemplu, și vrea să își scoată certificatul de vaccinare din România, trebuie să trimită un e-mail cu mai multe documente prin care trebuie să facă dovada vaccinării. Aici sunt peste 370 de adeverințe posibil false, deci 370 de oameni care au trimis hârtii posibil false, cu datele personale modificate în photoshop. Ministerul Sănătății a sesizat autoritățile.
„Pe așa-zisa «vaccinare la chiuvetă», adică actul de vaccinare a fost simulat în cabinetul de vaccinare, noi nu avem semnale la acest moment că ar fi un fenomen. Au fost câteva sesizări punctuale, iar Comitetul de coordonare a vaccinării le-a trimis la Poliție. Sunt câteva sesizări de la persoane care spun că au informații că personal din anumite cabinete de vaccinare a simulat actul de vaccinare și a eliberat adeverința de vaccinare”, a declarat Andrei Baciu.
Potrivit acestuia, sunt până în 10 cazuri semnalate în zona de vest a țării.

Persoane care au ajuns cu forme severe la spital și gigurau ca vaccinate au recunoscut medicilor că de fapt nu le-a fost inoculat serul.

3 COMENTARII

  1. Cine face asa si se imbolnaveste sa-si plateasca integral spitalizarea. Nu sunt obligat sa tin in spital pe banii mei toti hotii iar asistenta si medicul care au facut sa li se ia dreptul de practica. Asta e inselaciune si furt din bani publici. Te tratezi pe banii mei? Hai sictir

  2. Să li se impute de 10 ori contravaloarea spitalizării iar suplimentar să li se vor mpuna muncă voluntară pentru minim 6 luni in centre de asistență sociala iar pe banii celor 370 sa fie plătită publicitatea la TV

  3. Pentru a se evita aglomerarea spitalelor cu covid si alte boli grave, trebuie adoptata urgent „legea sinuciderii medicale” in mod voluntar; ar scapa multi de suferinta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.