Acasă Social Bataie intre consilierii unei comune pentru alegerea viceprimarului

Bataie intre consilierii unei comune pentru alegerea viceprimarului

DISTRIBUIȚI

Politia suceveana a inregistrat mai multe plangeri penale dupa sedinta de constituire a Consiliului Local al comunei Berchisesti, desfasurata sambata, cand consilierii locali s-au luat la bataie, antrenand-o si pe primarita PSD, Violeta Zenovia Taran.

Incaierarea a inceput din cauza neintelegerilor aparute la alegerea functiei de viceprimar, pentru care au concurat Alexandru Jitaru – PSD si Ionel Jitaru – PNL, ultimul fiind candidatul liberalilor pentru postul de primar, pierdut insa in favoarea candidatului PSD.

Fotoliul de viceprimar nu a putut fi insa ocupat sambata intrucat dupa sedinta lucrurile au luat o intorsatura dura. Prefectul Orest Onofrei sustine ca la Berchisesti s-a iscat o incaierare generala, in care consilierii s-au luat la bataie atat in interiorul grupurilor lor politice, cat si in exterior.

In plus, Onofrei sustine ca mai multi consilieri au depus plangeri penale unii impotriva altora, precum un consilier PNL care a depus plangere impotriva primaritei pe motiv ca l-ar fi agresat, cel vizat fiind la randu-i reclamat de primarita ca i-ar fi spart capul cu un pahar.

Prefectul considera situatia de neinteles, in conditiile in care toti sunt legati intre ei prin diferite grade de rudenie. Spre exemplu, candidatul PNL la functia de viceprimar, Ionel Jitaru, este nasul de cununie al primarului PSD Violeta Zenovia Taran, iar candidatul PSD Alexandru Jitaru, fost membru PNL este nepotul unui consilier PD.

-Alegerea viceprimarului din Berchisesti a creat pasiuni de parca s-ar alege primarul New-York-ului-, a declarat prefectul Berchisestiului, Orest Onofrei.

Acesta a catalogat comportamentul alesilor din Berchisesti ca fiind unul primitiv si a spus ca in aceasta comuna s-a ajuns ca inclusiv populatia sa fie divizata, -…fiind o comuna nou-infiintata, este extrem de prost perceput mai ales ca, intr-un fel, Consiliul local este la inceput de administratie, iar daca o tine asa, activitatea va fi blocata in continuu-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.