Acasă Social Bingo cu sentinte judecatoresti

Bingo cu sentinte judecatoresti

DISTRIBUIȚI

SC -Rom Bingo- SRL Bucuresti angajeaza pe perioada nedeterminata, din 3 februarie 1997, in functia de contabil pe doamna Elena Firica. Contractul de munca este inregistrat pe 5 februarie 1997 la Directia de Munca si Ocrotire Sociala Bucuresti. Pana la inceputul lui iulie 2000, Elena Firica isi vede constiincios de treaba, ba chiar ramane peste program de nenumarate ori, fara sa primeasca un ban in plus. Surpriza: pe 17 iulie, directorul general al firmei, Agustin Garcia Gallego, semneaza decizia nr. 105/ 14.07.2000, prin care se desface contractul de munca al doamnei Firica, incepand cu 1 august, pentru restrangerea activitatii.

La sfarsitul lui iulie, Elena Firica se imbolnaveste grav. Cu toate ca era in concediu medical, pe 18 august i se desface contractul de munca. Vestea inrautateste starea Elenei Firica. Pe 23 august este internata la Spitalul Fundeni cu diagnosticul -calculi renali-. La analize, medicii constata declansarea unei -hepatite autoimune-, care necesita tratament de un an de zile, si o ciroza biliara primitiva.

Confruntandu-se cu o asemenea nedreptate, Elena Firica se adreseaza Judecatoriei sectorului 2, semnaland ilegalitatea desfacerii contractului de munca si despagubiri pentru cheltuielile medicale. Culmea, in sedinta publica din 12 martie 2001, prin sentinta civila nr. 3032, Judecatoria sectorului 2, presedinte Sultanica Gavrilescu, respinge ca -neintemeiata contestatia formulata de contestatoarea Elena Firica- si -capatul de cerere privind obligarea intimatei la plata drepturilor salariale si a despagubirilor-.

Decizia este de-a dreptul aberanta, deoarece instanta nu a tinut cont de faptul ca directorul general al firmei Rom Bingo SRL Bucuresti recunoaste in scris ca desfacerea contractului de munca s-a facut fara respectarea prevederilor legale, prin faptul ca a platit concediile medicale, dar nu a reangajat-o pe doamna Elena Firica! Dupa pronuntarea acestei hotarari, Elena Firica a introdus apel la sentinta din 12 martie 2001 a Judecatoriei sectorului 2. Este de asteptat ca macar acum sa se respecte legea. Dar cine raspunde pentru suferintele suplimentare provocate acestei femei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.