Acasă Social Câinele nu mai este cel mai bun prieten al omului. L-a înlocuit…...

Câinele nu mai este cel mai bun prieten al omului. L-a înlocuit… albina

DISTRIBUIȚI

Albina este cel mai bun prieten al omului, chiar dacă unii consideră că ar fi câinele, calul sau vaca, a declarat, joi, consilierul prezidențial Adrian Rădulescu, la o dezbaterea organizată de Asociația Crescătorilor de Albine din România (ACA).
„Oamenii spun că anumite animale sunt prieteni devotați. Unul spune că ar fi câinele, un altul că ar fi calul sau că ar fi vaca. Eu spun că cel mai bun prieten al omului, care dă barometrul vieții pe pământ, este albina. Atunci când nu vor mai fi albine, nici viață nu va mai fi. Cred că ar trebui să avem grijă de albine ca de proprii noștri copii. Eu sunt horticultor de profesie și m-a preocupat întotdeauna protecția albinelor pentru că pomicultura, legumicultura, viticultura – domenii intensive ale agriculturii – sunt dușmani pentru micuțele zburătoare, pentru că se fac diferite tratamente. Cred că ar trebui să luăm exemplul lor în ceea ce înseamnă colectivitate, exactitate și în ceea ce înseamnă precizie. M-a șocat un lucru esențial la albine și anume faptul că nu există excepții. Din păcate viața oamenilor este făcută dintr-o regulă și din 20 de excepții, însă la albine există doar reguli“, s-a adresat apicultorilor Adrian Rădulescu.
Consilierul prezidențial, fost secretar de stat în MADR, a subliniat că a fost șocat de modul de impozitare impus apicultorilor, în condițiile în care România are toate condițiile pentru dezvoltarea acestui sector.

Cristian Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.