Acasă Social Carantina in toate spitalele judetului

Carantina in toate spitalele judetului

DISTRIBUIȚI

Autoritatile sanitare constantene au instituit carantina in toate unitatile spitalicesti din judetul Constanta, din cauza cresterii semnificative a numarului de cazuri de infectii respiratorii atat la copii, cat si la adulti, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul executiv al Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Camelia Ciobotaru, a declarat, ieri, ca in aceste conditii pacientii trebuie izolati, astfel ca in cazul spitalelor este facut zilnic triajul epidemiologic al personalului, la intrarea in serviciu.

De asemenea, la intrarea in spitale sunt obligatorii mastile de protectie, in special in sectiile de reanimare, maternitate si pediatrie.

Autoritatile sanitare constantene spun ca masura de protectie este valabila si in cazul creselor si centrelor de plasamanent, dar si a colectivitatilor de elevi si studenti, iar orice focar epidemic trebuie raportat la DSPJ.

Pentru batranii institutionalizati, specialistii recomanda limitarea vizitelor, curatenia si dezinfectia riguroasa a spatiilor.

Reprezentantii Directiei Judetene de Sanatate Publica Constanta au solicitat farmaciilor din unitatile sanitare si celor cu circuit deschis sa se aprovizioneze cu medicamente specifice afectiunilor din aceasta perioada.

Specialistii recomanda populatiei sa evite frecventarea locurilor aglomerate si sa mearga la medic la primele simptome de gripa, respectiv febra peste 39 de grade, cefalee, astenie, dureri musculare, tuse, faringita, varsaturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.