Acasă Social Cîțu a acceptat propunerea lui Tătaru: personalul medical nevaccinat se va testa...

Cîțu a acceptat propunerea lui Tătaru: personalul medical nevaccinat se va testa din banii proprii sau nu va mai putea lucra

DISTRIBUIȚI

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul intenţionează să adopte o propunere prin care personalul medical care nu e vaccinat anti-COVID-19 să se testeze periodic pe propria cheltuială. Proiectul a fost discutat într-o primă lectură, dar vor mai urma și alte discuții. Ieri consilierul premierului, Nelu Tătaru, a anunțat că nu mai vrea stimulente pentru vaccinare și va propune pentru personalul esențial obligativitatea vaccinării sau testarea din banii proprii, urmând ca celor care nu se supun să li se îngrădească dreptul la muncă.

Proiect al Guvernului ce vizează cadrele medicale nevaccinate
Întrebat miercuri, după ședința de Guvern, dacă Executivul va aproba în perioada următoare o Ordonanţă de Urgenţă prin care să impună testarea personalului medical nevaccinat anti-COVID-19, Florin Cîțu a răspuns: „Mergem în această direcţie. Vom vedea care e cea mai bună măsură, clar vom cere testare. Înţeleg că personalul medical e deja vaccinat 70%, dar vom dori să fie testaţi (cei nevaccinaţi – n.r.). Vom vedea cea mai bună variantă”.

Cîțu a mai spus că, în acest moment, varianta e ca testarea să fie suportată de cadrele medicale ce nu doresc să se vaccineze: „E o primă lectură, mai dezbatem, aşteptăm şi alte soluţii din altă parte”.

Florin Cîțu a ținut apoi să precizeze că dacă testele vor costa, vaccinul, în schimb, e și va rămâne gratuit.

4 COMENTARII

  1. Domnule prim ministru, masura pe care o anuntati este foarte buna, corecta si demult asteptata in aceasta pandemie, felicitari pentru initiativa.
    Pe de alta parte trebuie sa aveti in vedere si faptul ca in paralel cu vaccinarea impotriva COVID 19, mai exista si alte campanii de vaccinare, incluse in Programele Nationale de Sanatate, unde din pacate, exista parinti – nu putini care se opun sub orice mijloace pentru ca ai lor copii, nevinovati sa nu faca obiectul vaccinarii din copilarie, si aici ma refer numai la vaccinarea impotriva viruslui ce produce acea afectiune teribila ce distruge iremediabil destinele celor afectati de virusul poliomielitei .
    Si daca suntem in pandemie, ce masuri veti adopta pe subiectul celorlate campanii de vaccinare, poate ca ar trebui sa va ganditi si aici la o masura concreta.
    Cu stima !!!

  2. Cititi codul muncii domnilor la art. 175 alin (4) prevede că: „Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi“. Ţinând cont de acest articol, şi nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătăţii angajatului la locul de muncă aparţine angajatorului”,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.