Home Social Colegiul „Ion Creangă” din București a fost desemnat Liceul european al anului

Colegiul „Ion Creangă” din București a fost desemnat Liceul european al anului

DISTRIBUIŢI

Elevii de la Colegiul „Ion Creangă“ au demonstrat că sunt interesați de problemele Uniunii Europene și înțeleg rolul instituțiilor care o conduc. Parlamentul European a desemnat Colegiul Național „Ion Creangă" din București drept Liceul european al anului. Titlul a fost câștigat în urma unui concurs la care au participat cele mai bune opt școli din Capitală. Elevii de la „Ion Creangă“ au citit mult ca să câștige marele premiu, dar a meritat: vor face o vizită la Bruxelles, unde vor cunoaște cele mai importante instituții europene.
Finala concursului a fost una strânsă. Lupta s-a dat între colegiile bucureștene „Sfântul Sava" și „Ion Creangă". Grupați în echipe de câte patru elevi și susținuți din amfiteatrul sălii de colegii de clasă, participanții au răspuns întrebărilor despre rolul instituțiilor europene. Toți au dovedit că și-au făcut temele din timp și au aprofundat cu seriozitate subiectul. Dar un concurs poate avea un singur câștigător, așa că trofeul a fost adjudecat de echipa de la Colegiul Național „Ion Creangă", ce a acumulat 61 de puncte. „Este dovada că putem fi un liceu unit, că avem capacitatea de a ne informa cu privire la deciziile care   ne privesc, că avem capacitatea de a lucra în echipă și că vrem să știm cât mai multe lucruri“, a subliniat un elev al colegiului, citat de digi24.ro. Competiția face parte dintr-o campanie pilot de informare a tinerilor cu privire la importanța instituțiilor europene. „Încercăm să stimulăm interesul tinerilor cu privire la politicile europene, la activitatea Parlamentului European și să îi interesăm să participe la alegerile europene care vor avea loc în mai 2014“, a explicat Mădălina Mihalache, șef birou de informare PE în România, citat de digi24.ro.
Echipa câștigătoare a concursului „Liceul European al Anului" va vizita sediul Parlamentului European de la Bruxelles la începutul anului 2014.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.