Home Social Cu tableta pe o insulă pustie. Românii sunt dependenți de internet

Cu tableta pe o insulă pustie. Românii sunt dependenți de internet

DISTRIBUIŢI

Internetul a devenit indispensabil pentru mulți români și considerând tehnologiile care facilitează accesul în mediul virtual, aceștia nu se despart ușor de beneficiile spațiului online. Aproape jumătate dintre români ar lua cu ei, pe o insulă pustie, nu un prieten ci un dispozitiv care se poate conecta la internet. Sunt concluziile unui studiu realizat în cinci ţări din estul Europei. Acelaşi sondaj arată că 98 la sută dintre români folosesc telefoanele mobile pentru a comunica pe diferite reţele sociale.

Dacă românii ar ajunge pe o insulă pustie, 41 la sută au spus că preferă un dispozitiv conectat la internet în vreme ce 37 la sută ar alege un prieten. Pe parcursul zilei calculatoarele sunt înlocuite la serviciu de tablete. Aproximativ 32 la sută dintre români sunt de părere că tableta este cel ami bun dispozitiv pentru a intra pe internet, 68 la sută cred că jocurile online sunt mult mai dinamice iar 47 la sută cred că videoclipurile se văd mai bine. Întrebaţi cât de des intră românii pe internet, 32 la sută au spus că fac această operaţiune zilnic iar 45 la sută doar o dată pe săptămână. Când se află în tranzit românii preferă telefoanele inteligente.

 

În 98 la sută dintre cazuri românii folosesc telefoanele mobile pentru a avea acces la paginile de socializare. Doar 35 la sută dintre cei care intră pe internet spun că fac şi tranzacţii bancare iar din acest punct de vedere suntem pe ultimul loc între cele cinci ţări şi pe penultimul loc în ceea ce priveşte cumpărăturile online.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.