Acasă Social Cum a ajuns de râsul internauților o ginecologă de la Spitalul Municipal

Cum a ajuns de râsul internauților o ginecologă de la Spitalul Municipal

DISTRIBUIȚI

Doctor în Științe Medicale și medic Primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Universitar de Urgență din București, şefa Agenţiei Naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, Aurelia Graţiela Drăghici a explicat la PROTV de ce firmele cu peste 50 de angajați vor fi obligate să aibă angajat un expert în egalitatea de șanse: “Expertul poate atrage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar foarte puține. De ce un barbat nu poate fi om de servici?”
Imediat internauții au început s-o ironizeze. Profesoara universitară Mihaela Miroiu, luptătoare pentru drepturile femeilor a comentat pe pagina sa de Facebook:
„Doamna medic ginecolog, actualmente șefa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, este în perioada de alfabetizare pe fișa postului (doar suntem în plină epocă a contraselecției, ce Dumnezeu!). Numai că, în loc să devină măcar prin calificare la locul de muncă, expertă în politici ale echității de gen, ea pare să devină Amotostivuitoriței. Sau de-a dreptul motostivuitoare. Iaca, așa arată analfabetismul funcțional.
Îmi amintesc emfaza cu care spunea, a doua zi după numire: Cine se pricepe mai bine la femei ca un medic ginecolog? Mai să îți vină să îți pui halatul și să îi iei locul în sala de nașteri. Dacă e pe așa.. cel mai bine se pricep la femei afemeiații”, a comentat Mihaela Miroiu.

Drăghici a fost consilier general al Municipiului București și candidat pe listele PSD la Senat în 2016.

Aurelia Drăghici a fost și director al Institutului Cantacuzino atunci când Agenţia Naţională a Medicamentului a anunţat că vaccinul antigripal produs de institut nu poate fi vândut populaţiei pentru că nu e bun. Și Agenţia Medicamentului din Franţa a confirmat diagonisticul.

„Experţii au constatat că s-a produs corect, dar din păcate investiţia fiind pentru prima oară pusă în funcţiune, a avut o serie de scăpări de natură tehnică şi tehnologică. Eu nu mă pricep, eu sunt economist de meserie”, a explicat atunci Eugen Nicolăescu. Aurelia Drăghici a fost demisă dar a fost recuperată de partid și pusă în diverse alte funcții.

 

4 COMENTARII

  1. Profundă tema … Deci un bărbat Nu poate fi „Om de servici” că nu se cade , sau nu știe , sau e sub demnitatea lui . Da o femeie poate .Că se cade , că știe și nu e sub demnitatea ei . Așa au spus și ostrogoții 😀. Dilema dvs este daca o femeie poate să conducă un motostivuitor ? Poate să facă ce dorește daca o țin puterile . Așa că tema de discuție e că și cum n-ar fi .

  2. Despre doamna doctor, nu comentez.Stiu insa, la acelasi spital, un medic de exceptie.Se numeste Grecu Nicolae.Este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.Este modest , amabil ,competent.L-am cunoscut in anul 2017, la urgente minore.Este omul care-si face meseria ca la carte.Cred ca nu are 30 ani.Nu este ginecolog.Bine ca-l avem inca in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.