Acasă Social Daca nu stii sa treci de fata de la HR inseamna ca...

Daca nu stii sa treci de fata de la HR inseamna ca nu ai ce cauta pe acel post

DISTRIBUIȚI

E greu de crezut ca sunt atat de putini manageri care isi dau seama ca scandalul si ironiile la adresa fetelor de la HR (foto), cele care ii impiedica sa obtina nu stiu ce job important, nu fac decat sa scoata in evidenta slabiciunea lor si, mai ales, faptul ca, cel mai probabil, nu erau potriviti pentru acel post. In asemenea situatii, vazut cu calm si cu detasare de pe margine, fetele de la HR au aproape intotdeauna dreptate cand te pun pe lista de respinsi, fie ca au inteles sau nu cine esti si ce stii sa faci, ca au inteles sau nu jobul pentru care recruteaza, ca sunt sau nu in stare sa isi dea seama daca esti sau nu intreg la cap.

Ca manager cu pretentii la joburi de mii de Euro pe luna, trebuie sa stii sa treci de fetele de la HR, fie ca au inteles sau nu cine esti si ce stii sa faci, ca au inteles sau nu jobul pentru care recruteaza, ca sunt sau nu in stare sa isi dea seama daca esti sau nu intreg la cap. Punct! Daca nu stii sau nu poti, ratarea jobului e aproape in intregime problema ta, nu a acelor copile.

Fiindca e unul dintre cele mai usoare lucruri din lume, pentru un bun manager, sa treaca de fetele de la HR. In jobul lui are si va avea obstacole inmiit mai inalte decat acesta. Daca nu stie sa treaca de unul mic, ce sa cred eu ca va face in fata celor cu adevarat dificile? Iar daca mai spui asta si in public, in scris si pe unde mai poti, ca nu ai putut ajunge la marele post din cauza unei fetisoare de la HR, tu esti cel care se face de ras, nu copila aceea!

E foarte usor sa te pregatesti pentru intalnirea cu fata de la HR, sa-ti listezi toate scenariile, inclusiv cele stupide, sa-ti redactezi raspunsurile si mijloacele de contraatac. Sa faci fata scenariilor stupide si penibile face parte din descrierea oricarui job managerial de pe lumea asta. Daca nu poti manipula si domina o fetisoara de la HR, cu atat mai putin o vei putea face cu un client tafnos, cu un furnizor dificil sau cu un angajat pus sa te infrunte.

Dar cei care sunt furiosi pe acele fapturi plapande de la HR nu fac asta. Adica nu se pregatesc pentru intalnirea cu ele. Considera ca e sub demintatea lor sa o faca, ma gandesc eu. Or, orgoliul, frustrarea, trufia prosteasca, neputinta abtinerii de a face pe desteptul cu blondele, lenea de a te pregati si de a pune pe hartie variantele, calculul gresit, necunostintele elementare de psihologie si de profiluri sociale, crezutul ca altfel se vor intampla lucrurile sunt tot atatea semnale ca nu ati avea ce cauta pe un post managerial atat de bine platit…

GEORGE BUTUNOIU este unul dintre cei mai importanți experți în recrutare din România. Citește mai multe articole pe blogul său, www.georgebutunoiu.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.