Acasă Social De azi cresc salariile medicilor și asistenților, guvernul nu modifică nimic prin...

De azi cresc salariile medicilor și asistenților, guvernul nu modifică nimic prin OUG. Vezi lista

DISTRIBUIȚI

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (joi – n.r.), vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază”, a declarat astăzi Olguța Vasilescu. Ea a precizat că, în sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari.

”Ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, întrebată pentru ce categorii de salariaţi vor creşte salariile începând cu 1 martie.

Ea a adăugat că exodul medicilor este o problemă naţională. „Sperăm ca începând din acest an, pe această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor, pentru că avem nevoie de ei. Sunt foarte multe unităţi sanitare în care se scot posturi de medici la concurs şi nu se mai prezintă nimeni, deci e o problemă naţională”, a menţionat ea.

Vezi Lista salariilor medicilor și asistenților plătiți din fonduri publice valabilă de la 1 martie 2018

 

4 COMENTARII

  1. Pe cand ???????????? Si acelor categorii de angajati onesti carora li s-a luat dreptul la hrana pe anul 2018 prin abrogarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă , facuta prin Legea nr. 153/2017 si OUG 90/2017 si astfel venitul net este o crestere negativa cu 300 lei/luna in anul 2018 .

  2. plecand de la mult trambitata sintagma „la munca egala venituri egale” Doamna ministru umileste prin omisiune o intreaga categorie de personal medical „Chimisti si biologi din laboratoarele medicale,categorie profesionala pe baza muncii carora se pun 60% din diagnostice.Mai mult prin legea 153/2017 s-a legalizat absurdul situatiei in care in Chimist sau biolog cu studii superioare va avea in salariu de baza mai mic decat in asistent cu studii medii.TRAIASCA CLASA MUNCITOARE!!!!

  3. Nimeni nu a pomenit de cadrele medicale ce își desfășoară activitatea în clinici private …!Cum rezolvați problema diferențelor salariale care deja exista ..intre stat și privat ???..angajatorii vor fii obligați sa mărească salariile în clinicile private sau rămânem cu aceleași salarii…ce nu depășesc 32-3300????deci cu diferențe de aproximativ 15-2000 fata de salariile la stat? Cu noi Cum rămâne ….?Nu uitați ca sunt multe clinici private în România !!!!

  4. Si de functia de conducere a asistentului medical nu spuneti nimic??? Asistentul medical sef pe unitate nu e tot asistent medical, de ce nu beneficiaza de marirea salariului incepand cu 1 martie 2018??? Ajunge asistentul sef de sectie sa ia cu 50% mai mult decat asistentul sef de unitate??? Asistentul sef de sectie are si spor de conducere 10%, are si sporul sectiei unde isi desfasoara activitatea, mai si lucreaza in ture sau sarbatori daca are chef si mai are si incadrarea mai mare decat asistentul sef de unitate, toate astea duc la inechitati salariale, niste aberatii ale legii. Nu e normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.