Acasă Social Deși nu face diferența între coordonator și îndrumător de rezidențiat, Pintea susține...

Deși nu face diferența între coordonator și îndrumător de rezidențiat, Pintea susține că e pregătită pentru concursul de astăzi

DISTRIBUIȚI

8419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pe care Ministerul Sănătății îl organizează duminică, 18 noiembrie 2018 pentru cele 5415 locuri scoase de minister.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății acorda un interviu Cristinei Țopescu despre rezidențiat, a cărui înregistrare video o puteți urmări la finalul articolului și în care spunea la minutul 33.14: „Primesc mesaje. Comunic cu oameni. Rezidenții mi-au spus. Suntem puși să facem foi de observație, suntem puși să facem gărzi și nu suntem plătiți. Eu vreau să fie respectați pentru că și eu am copii de vârsta lor. Asta am vrut să spun. Dar s-a-nțeles greșit. Asta este. Eu merg înainte. Și-atunci am spus. Ministerul Sănătății face asta. Aștept Ministerul Educației. Până la urmă trebuie să ne dăm mâna să facem ceva. Avem profesori foarte buni, coordonatori foarte buni de rezidențiat. Haideți să-i utilizăm. Hai să respectăm acea normă de 5 rezidenți la un coordonator.” În mod evident ministrul Sănătății nu are habar cum se desfășoară programul de rezidențiat care are în total 555 de coordonatori în toate cele 6 centre universitare din țară pentru că altfel nu ar spune asemenea enormități. Norma de 5 rezidenți este per îndrumător. Nici nu ar avea cum să împartă cele 5415 locuri la 555 și să obțină maxim 5.
Dar Sorina Pintea e mulțumită de sine și anunță printr-un comunicat: “Ne-am pregătit pentru desfășurarea Rezidențiatului. Anul acesta am crescut numărul locurilor și posturilor scoase la concurs și am corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialități deficitare ca de exemplu epidemiologie și medicină de familie pentru că avem un deficit de medici epidemiologici în spitale, dar și de medici de familie în zonele rurale” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În sesiunea din acest an, cei 8419 tinerii medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe un număr de 5415 locuri și posturi. Dintre cele 5415 locuri și posturi, un număr de 4730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu rețea sanitară proprie, ascunse inițial pentru pile. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.