Acasă Social Europol despre întîlnirea Poliției cu Duduienii: E greu să justifici acum, după...

Europol despre întîlnirea Poliției cu Duduienii: E greu să justifici acum, după ce 3 săptămâni te-ai ascuns

DISTRIBUIȚI

Sindicaliştii Europol susțin că reprezentanţii IGPR au dat prea târziu explicaţii cu privire la întâlnirea de taină, în miez de noapte, dintre şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi liderii Clanului Duduianu. „Pentru igiena morală a instituţiei Poliţiei Române, cineva trebuie să îşi asume percepţia negativă a opiniei publice faţă de acest incident şi să facă pasul înapoi!”, arată reprezentanţii Europol.

„Ce pot să înţeleagă poliţiştii care îl văd pe şeful Poliţiei Române în imaginile video cum se plimbă alături de un membru al unui clan, noaptea târziu, pe o stradă oarecare, păzit de subalternii săi, şi discută probabil aplicarea legii. Poate au vorbit despre apicultura la greci, poate au depănat amintiri, poate au vorbit despre iminenţa unui masacru în rândul clanurilor. Nici nu mai contează despre ce au vorbit, greşeala impardonabilă peste care nu se poate trece, este faptul că au lăsat mass media şi opinia publică timp de 3 săptămâni să facă praf imaginea şi autoritatea Poliţiei Române, în timp ce responsabilii şi aparatul de comunicare au adoptat poziţia „struţului” în speranţa că va trece de la sine”, se arată într-un comunicat al Europol.

Sindicaliştii afirmă că Liviu Vasilescu încearcă să „dreagă cu busuioc toată întâmplarea” şi să-şi justifice prezenţa sa în acel loc şi gestul pe care l-a făcut.

„Dar răul s-a produs. Nicio poveste, legendă şi nici măcar ipotezele în care existau informaţii că sute de interlopi urmau să se masacreze, că mii de membri ai clanurilor vor veni la Bucureşti sau că sunt ucigaşi dispuşi să încaseze recompensa pusă pe capul autorului nu mai poate spăla mizeria aruncată pe instituţie. Nimic nu mai poate spăla ruşinea pe care poliţiştii au îndurat-o în aceste zile în care au fost făcuţi în toate felurile de opinia publică, pentru că dacă „şeful” lor se întâlneşte noaptea ca…cu interlopii, înseamnă că toţi facem acelaşi lucru”, scriu sindicaliştii.

Ei sunt de părere că „mediatizarea excesivă” a evenimentului înmormântării liderului clanului Duduienilor, obliga Poliţia Română „să comunice şi să justifice orice demers pe care îl făceau”.

„E greu să justifici acum, după ce 3 săptămâni te-ai ascuns. E greu să explici de ce te-ai întâlnit noaptea şi nu ai făcut-o ziua în timpul programului de lucru, de ce întâlnirea nu a avut loc într-un cadru instituţional, poate chiar pe raza Secţiei 19 Poliţie şi s-a întâmplat pe stradă, care este teritoriul clanurilor, sau de ce a fost nevoie ca ditamai şeful Poliţiei Române să coboare la nivelul la care să ajungă în faţa unui membru al unui clan interlop pe care să îl „roage” să respecte legea”, sunt de părere sindicaliştii. Europol dă ca exemplu cazul din Caracal, atunci când adjunctul inspectorului şef a fost condamnat public şi destituit când a cerut informaţii pentru a identifica autoturismul criminalului, de la un individ cunoscut în lumea interlopă.

„Aici vedem aceeaşi scenă, însă la un alt nivel, şi parcă doare mai tare când o asemenea gafă afectează zecile de mii de poliţişti care îşi fac serviciul cu bună credinţă şi care îşi pun viaţa la bătaie pentru a o salva pe cea a semenilor lor. Nu vrem ca poliţiştii să deconteze greşelile şefilor din Poliţia Română, şi nici nu vrem ca voi, cei pentru care suntem în stradă să ne puneţi la un loc cu asemenea personaje. Pentru igiena morală a instituţiei Poliţiei Române, cineva trebuie să îşi asume percepţia negativă a opiniei publice faţă de acest incident şi să facă pasul înapoi!”, mai arată Europol.

Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

3 COMENTARII

  1. INTERLOPII DIN POLIȚIE vs INTERLOPII DIN CLANURI : MAI TARE CA ARAFAT CU SARSCOV-2…. ;TRANSPARENȚĂ ZERO LA REVERBERAȚIA INTERFERENȚELOR : O MEGAOMERTĂ !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.