Acasă Social Evenimente private întrerupte de polițiști

Evenimente private întrerupte de polițiști

DISTRIBUIȚI

Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, poliţiştii, împreună cu ceilalţi lucrători din cadrul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne dar şi în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unităţile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiţi cu privire la respectarea cadrului legal.

Urmare a acestor activităţi au fost stopate mai multe evenimente private care se derulau cu încălcarea normelor legale, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „,zădărnicirea combaterii bolilor” şi au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale.

Doar în ultimele 24 de ore au fost verificate 147 de societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, obiective şi locaţii, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. Au fost verificate 719 persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse şi au fost controlate peste 80 de mijloace de transport.

Poliţiştii au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 44.850 lei. Au fost desfăşurate la nivelul judeţului peste 20 de acţiuni punctuale în pieţe, târguri şi zone aglomerate.

Exemple semnificative:

Evenimente private întrerupte de poliţişti

La data de 24.10.2020 în jurul orei 21.00, efectuând activităţi de patrulare şi monitorizare poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea şi desfăşurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Poliţiştii au identificat în interiorul locaţiei peste 60 de persoane, fiind încălcate dispoziţiile legale şi reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost întrerupt de poliţişti, iar persoanele au părăsit locaţia. Administratorul localului a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot la data de 24.10.2020, în jurul orei 21.30 în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, poliţiştii SPR 2 Şcheia s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri (cumătrii) într-o locaţie situată pe str. Cascadei din loc. Şcheia. La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje de poliţie ale SPR 9 Şcheia, fiind sprijinite de către un echipaj al Poliţiei Locale Scheia, un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei din loc. Şcheia, un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid 19. Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care numitul bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

În seara aceleaşi zile, lucrătorii Secţiei de poliţie Şcheia au fost sesizaţi despre faptul că pe str. Aramei din loc. Şcheia este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane. Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care bărbatul de 36 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

*

Acţiuni punctuale în târguri, pieţe şi zone aglomerate

Conform planului de acţiune, întocmit la nivelul Serviciului de Ordine Publică, în ziua de 24.10.2020, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Suceava, oraş Vicovu de Sus şi com. Bosanci-târg auto Cumpărătura, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu SARS-COV 2 (COVID-19). Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.300 lei, din care 3 în valoare totală de 5000 lei la Legea 12/1990; 5 cu avertisment la Legea 55/2020; 10 în valoare totală 8.500 lei la Legea 55/2020; 2 în valoare de 2.800 lei, aplicate de către reprezentanţii DSV şi DSP pentru nerespectarea regulilor de igienă.

La data de 24.10.2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi de prevenire a răspândirii virusului SARS COV-2, în Piaţa Agroalimentară Vicovu de Sus, ocazie cu care în jurul orelor 09.10, a fost identificată o persoană de sex masculin care nu purta masca de protecţie, fapt pentru care i s-a atras atenţia să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii virusului. Întrucât acesta nu s-a conformat, spunând poliţiştilor că nu are timp să-şi pună masca deoarece face cumpărături, tânărul de 25 ani, din mun. Rădăuţi, fost condus la sediul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, unde a fost legitimat şi sancţionat în conformitate cu Lg 55/ 2020, cu amendă în cuantum de 500 lei.

La 25.10.2020, între orele 08.00 – 12.00 s-a organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Suceava, mun. Rădăuţi şi com. Vereşti, pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiei cu SARS-COV 2 (COVID-19). Au fost verificate 16 PF, PFA, II ŞI S.C. şi au fost legitimate 130 de persoane. Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 lei din care : 4 în valoare totală de 10.000 lei la Legea 12/1990 ; 2 cu avertisment la Legea 55/2020 ; 9 în valoare totală 4.500 lei la Legea 55/2020 ; 5 cu avertisment aplicate de către reprezentantul DSV.

*

Dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”

Având în vedere Planul de acţiune organizat la nivelul Poliţiei mun. Vatra Dornei, pe linie de respectare a măsurilor de autoizolare de către persoanele carantinate la locul de domiciliu ca urmare a infectării cu virusul COVID-19, la 24.10.a.c., un echipaj de poliţie împreună cu reprezentantul DSP si 2 lucrători din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, aflat în autoizolare, împreună cu membrii familiei sale.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul şi soacra sa, respectă măsurile de autoizolare impuse la data de 16.10.2020 de către DSP Suceava, măsură care va expira în data de 29.10.2020, aceştia fiind carantinaţi în camere separate ale imobilului unde îşi au domiciliul, curte în care se află însă şi o pensiune administrată de soţia bărbatului.

S-a stabilit că femeia care administrează pensiunea, faţă de care s-a dispus măsura autoizolării începând cu data de 16.10.2020, nu a respectat regulile de distanţare socială şi perimetrul în care trebuia să execute autoizolarea, prin faptul că aceasta a cazat începând cu data de 23.10.2020 un număr de 12 turişti în clădirea amplasată în partea inferioară a curţii locului de domiciliu.

Cu ocazia verificărilor, au fost identificaţi cei 12 turişti cazaţi, urmând a se stabili care dintre aceştia au intrat în contact direct cu femeia care nu a respectat regulile impuse de măsura autoizolării la locul de domiciliu. De asemenea reprezentantul DSP prezent la faţa locului a sancţionat-o contravenţional pe femeie conform reglementărilor în vigoare.

În cauză s-au întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

*

Sancţiuni aplicate de poliţişti pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorităţile medicale

La data de 24.10.2020, orele 16:10, lucrătorii SPR5 Dărmăneşti s-au deplasat la domiciliul unui tânăr de 19 ani, din sat Măriţei, com. Dărmăneşti, persoană pentru care s-a instituit măsura carantinării la domiciliu în perioada 18-31.10.2020. Cu ocazia deplasării la domiciliul persoanei carantinate nu a fost identificată nicio persoană la adresă. Fiind apelat telefonic tânărul a relatat verbal că în data de 24.10.2020, în jurul orei 12:00 a plecat în interes personal pe raza oraşului Salcea. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.

*

Poliţiştii recomandă încă o dată să evitaţi aglomerările de persoane şi să vă protejaţi pe dumneavoastră şi pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci ca toţi sa conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

1 COMENTARIU

  1. Parca suntem in perioada prohibitiei din SUA, cand mafia si politicul erau mana in mana, se organizau petreceri tematice pentru a se folosi ca pretext consumul de alcoolul prin puburi ascunse, iar politia mai face niste raiduri..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.