Acasă Social Fiecare mașină din ministerul lui Orban ne costă anual 20.000 de lei

Fiecare mașină din ministerul lui Orban ne costă anual 20.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Parcul auto al Ministerului Transporturilor are în dotare 39 de autoturisme, de diferite mărci. Pentru fiecare, bugetul lunar alocat doar pentru carburanți este de 1.400 de lei. La acești bani se adaugă cheltuielile pentru întreținere, asigurările auto obligatorii (RCA), reviziile, plus rovinieta. La un calcul simplu reiese că pentru mașinile funcționarilor din Transporturi plătim anual mai mult de 20.000 de lei. Numai că aceeași matematică ne spune că, pentru a cheltui banii alocați pentru carburanți, o singură mașină trebuie să meargă lunar 5.000 de kilometri. Oare au angajații din Transporturi atâtea drumuri de făcut?
Bugetul alocat pentru fiecare mașină din Ministerul Transporturilor este de 1.400 de lei lunar numai pentru combustibil. Ceea ce ar însemna că fiecare mașină trebuie să meargă, într-o lună, nu mai puțin de 5.000 de kilometri pentru a justifica aceste costuri. Căci altfel, ce s-ar face funcționarii cu banii?
Conform unui răspuns oficial formulat de Direcția Generală Activități Patrimoniale și Administrative, din cadrul Ministerului Transporturilor, venit în urma cererii adresate Ministerului Transporturilor de către avocatul Iulian Urban, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care a solicitat costurile lunare ale mașinilor ce aparțin ministerului, fiecare autovehicul are alocat un buget de 1.400 RON doar pentru combustibil. Nu trebuie să fii un matematician reputat să faci un calcul pentru a afla că acești bani sunt suficienți pentru 400 de litri lunar. Raportat la o mașină marca Daewoo Cielo, care se regăsește în parcul auto al Ministerului Transporturilor, reiese că acești 400 de litri sunt echivalenți cu aproximativ opt plinuri, cu care se pot parcurge lejer 5.000 de kilometri. Însă parcul auto al ministerului este mult mai mare și mult mai costisitor. Conform răspunsului oferit de instituție avocatului Urban, numărul de mașini pe care îl deține ministerul este de 39. Anual, pentru fiecare mașină se alocă 16.800 lei numai pentru combustibil, la care se adaugă reviziile, care pot depăși lejer 1.000 de lei în funcție de marca mașinii, prețul rovinietei, care este 101,09 lei pe an, asigurarea obligatorie (RCA) care de asemenea variază în funcție de marca autoturismului, de la 388,8 lei până la 583,2 lei. La un calcul simplu, costul anual al unei mașini depășește 20.000 de lei pe an. Bani din bugetul public… Însă ne întrebăm retoric: oare sunt chiar atât de active mașinile Ministerului Transporturilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.