Acasă Social Finantatorul Centrului istoric al Capitalei a confundat si el Bucurestiul cu Budapesta

Finantatorul Centrului istoric al Capitalei a confundat si el Bucurestiul cu Budapesta

DISTRIBUIȚI

<>Kalman Mizsei, asistent al Administratiei PNUD (finantatorul programului), a confundat Bucurestiul cu Budapesta

<> Pana la sfarsitul anului, 24 de fatade ale unor cladiri vechi, cu o valoare arhitecturala deosebita, vor capata un aspect de invidiat

<> Proiectul va costa 1.000.000 de dolari si 50.000 de euro

<> Circulatia autovehiculelor pe strazile inguste va fi interzisa, iar familiile care locuiesc ilegal in zona urmeaza sa fie evacuate

Centrul istoric al Capitalei va deveni un briliant al Europei

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a dat, ieri, unda verde lucrarilor de renovare a fatadelor cladirilor situate in Centrul Istoric al Bucurestiului. Astfel, pana la sfarsitul anului, 24 de fatade ale unor cladiri vechi, cu o valoare arhitecturala deosebita, din centrul Capitalei, vor capata un aspect de invidiat. Renovarea acestora se va realiza in cadrul proiectului -Un Bucuresti frumos-, initiat de catre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Primele doua imobile care vor fi refacute sunt situate pe Strada Franceza la numerele 54 si 56. In luna mai vor fi terminate fatadele altor opt imobile aflate pe Strazile Covaci si Halelor. Proiectul va costa 1.000.000 de dolari si 50.000 de euro, fiind finantat de PNUD. -Se incepe un program de refacere a vechiului centru al Bucurestiului, care sa justifice traditia si frumusetea metropolei. Pe langa aceasta, mai exista o componenta, cea sociala, potrivit careia 43 de tineri pentru care a trecut perioada de institutionalizare au inceput sa lucreze la refacerea centrului istoric. In prezent, alti 40 de tineri urmeaza cursuri de calificare, urmand a se alatura echipei existente-, a spus Traian Basescu.

Edilul-sef a avut si vesti neplacute pentru unii locuitori din perimetrul centrului istoric, aflat intre B-ul Unirii, Calea Victoriei, Str. Doamnei, Piata Sfantu Gheorghe si Baratiei. -Vom interzice circulatia autovehiculelor pe strazile inguste. Mai mult, vom cauta solutii locative, urmand a-i evacua pe cei care locuiesc in zona si nu detin forme legale. Pana in anul 1989, zonele vechi ale marilor orase au fost lasate la discretia rromilor cu scopul vadit de a justifica astfel demolarea acestora. Noi am declansat procesul invers, de refacere, pentru ca Bucurestiul sa ajunga ce a fost – un briliant al Europei-, a conchis Basescu.

Un moment penibil s-a consumat in momentul in care Kalman Mizsei, asistent al Administratiei PNUD si director al Biroului pentru Europa si CSI al PNUD, a luat cuvantul multumind -primarului Budapestei-, Traian Basescu. Cu zambetul pe buze, primarul general al Capitalei l-a corectat pe reprezentantul PNUD, care probabil a retinut in cele din urma ca Bucurestiul este capitala Romaniei, Budapesta fiind in alta parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.