Acasă Social Greul pandemiei aruncat de minister pe medicii de familie

Greul pandemiei aruncat de minister pe medicii de familie

DISTRIBUIȚI

Medicii de familie nu sunt salariați ai statului, ci primesc lunar o sumă de la CNAS pentru cabinet. Din acești bani, medicul de familie trebuie să plătească asistenta, femeia de serviciu, contabila, IT-istul, asigurările sociale pentru sine și pentru angajați, chiria, utilitățile și materialele sanitare. Dacă prin 2009-2010 medicilor le rămâneau sume frumușele, zece ani mai târziu, situația a devenit dramatică pentru ei. Acum politrucul Tătaru a decis să arunce pe umerii lor si evaluarea pozitivilor COVID-19 asimptomatici, deși nici măcar cei 500 de EURO lunar promiși încă din iulie, când nu gestionau ei infectații, nu le-au fost virați.

„După cum ştiţi, asimptomaticii odată cu primirea rezultatului ar trebui să anunţe medicul de familie, Direcţia de Sănătate Publică şi cu ambulanţa să se prezinte la un spital de boli infecţioase. Există acele până în 48 de ore în care vom avea acele evaluări. În acest moment, tot ce înseamnă asimptomatici cu un test pozitiv merg şi aglomerează unităţile de primire de urgenţe. Evaluarea pe care o vom face săptămâna viitoare, chiar luni vom avea această întâlnire, asimptomaticii vor fi evaluaţi la domiciliu şi programaţi pentru investigaţiile paraclinice”, a precizat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

În acest context, el a arătat că asimptomaticii cu comorbidităţi vor rămâne în continuare cu internare după evaluare, iar simptomaticii fără comorbidităţi vor fi evaluaţi şi vor primi un tratament la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

„Avem pregătită în acest sens inclusiv o colaborare cu medicii de familie atât din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare, vor primi câte 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu direcţia de sănătate publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor”, a spus Tătaru.

2 COMENTARII

  1. Este expresia dispretului profund pe care il au decidentii actuali si fosti fata de asistenta medicala primara din aceasta tara . De ce politrucii din Ministerul Sanatiii abonati la dividentele financiare ale marilor firme din domeniul farmaceutic saboteaza sistematic, de o maniera profesionista modul de acordarea a asistentei medicale din Romania si contribuie la falimentarea preventiei ca act medical !
    Nu o sa va raspunda nicu un ministru, secretar de stat sau alt functionar de ce falimenteaza asistenta medicala primara din aceasta tara si mai ales de ce Romania trebuie :babuinizata: , alegand automedicatia si nu preventia actului medical .
    Se doreste desfiintarea asistente medicale primare, deja afllata la limita subzistentei financiare , pentru ca romanii sa fie mai usor directati catre farmacii si spitale, pentru ca acolo se spala cel mai usor banul public, iar sefii de consilii judetene sau liderii politici alias baronii locali stiu ce comisioane le vor reveni atat lor cat si sefilor de prin Guvern !!
    In urma cu aproximativ 21 de ani, cabinetele medicale unde prestau medicii de familie aveau bani pentru a renumera 3 asistente, iar azi veniturile nu acopera nici macar plata unei asistente medicala.

  2. Causescu a promis 100 de lei la ultima sa aparitie publica, Tataru face la fel ba mai mult sacrifica in interesul sau profesional si electoral categoria de personal medical din linia intai despre care el si echipa sa de campanie au cel mai profund dispret. Argumentez, in spitalele de stat s a introdus programul de munca flexibil, doua saptamani stai acasa si doua saptamani te duci la munca, pe aceiasi bani. In contrast, medicii de familie au stat tot timpul pe baricade , iar daca au plecat in concediu au fost sanctionati financiar. De sporuri de risc, de tipul celor pe care le incaseaza bugetarii domnului TATARU nici nu se pune prolema. La negocierile cu reprezentantii Medicilor de Familie, consilierii lui Tatari si nu numai, sustin sus si tare ca nu -i intereseaza asistenta medicala primara, ca sunt liberali – prin profesie , si ca de aceea nu au nici un interes sa -i sprijine in orice demers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.