Acasă Social I se spunea -buldozerul-…

I se spunea -buldozerul-…

DISTRIBUIȚI

In ultimii ani, situatia plajelor de la tarmul Marii Negre a generat o multime de scandaluri si conflicte de interese, dintre care multe au ajuns in instanta. Plaja este totusi principalul obiectiv care-i atrage pe turisti. In pripa si mai tot timpul sub influenta orgoliilor, au fost elaborate trei reglementari, despre care specialistii spun ca l-au omis chiar pe turistul care petrece intre 8 si 10 ore pe plaja.

Ministrul turismului a pornit o campanie furibunda pentru dezafectarea constructiilor ilegale aflate pe plaja. Cruciada lui Dan Matei Agathon a vizat in special Mamaia, Neptun si Eforie. Imediat dupa -descalecarea- demnitarului, a inceput demolarea unor active fara autorizatie de constructie sau acte de reglementare.

Potrivit datelor aflate la Consiliul Judetean Constanta, au fost desfiintate 14 constructii ilegale de pe plaja din Mamaia, 21 la Mangalia, Cap Aurora, Venus, Saturn, Olimp, Neptun si Jupiter, patru in Costinesti, trei la Vama Veche si 2 Mai. Printre cele 14 active demolate la Mamaia se aflau zece terase. Intre cele mai impozante terase transformate acum in moloz se numara -Monte Carlo-, -Azur- si -Scoica-. De asemenea, a mai fost demolata discoteca -Copacabana-, a primarului municipiului Constanta, Radu Mazare. Spre deosebire de celelalte constructii, aceasta a fost demontata cu foarte mare atentie, bucata cu bucata, si depozitata cu atentie pentru a fi recladita pana la inceputul sezonului pe un alt amplasament.

Dupa iuresul lui Agathon, cea mai mare parte a activelor a fost demolata pentru ca nu aveau autorizatie de constructie. Compania Nationala Apele Romane, filiala Dobrogea Litoral, precizeaza ca cele mai mari probleme privind constructiile ilegale au fost la Neptun, in fata Complexului Panoramic- Amfiteatru-Belvedere si la groapa imensa din fata hotelului -Belona- din Eforie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.