Acasă Social Inspectoratul de Stat in Constructii – firma de taxi pentru sefii din...

Inspectoratul de Stat in Constructii – firma de taxi pentru sefii din teritoriu

DISTRIBUIȚI

-Curentul- a semnalat de mai multe ori ca Inspectoratul de Stat in Constructii, condus de catre Dorina Nicolina Isopescu, este un sat fara caini, unde fiecare face ce vrea, iar legea se aplica in functie de interesele personale sau de grup. In timp ce activitatea unitatilor din teritoriu lasa de dorit, o parte din cei care conduc inspectoratele fie judetene sau teritoriale aplica legea dupa bunul plac si totodata isi vad nestingheriti de afacerile personale.

Marius Lungescu, seful Inspectoratului Judetean in Constructii Arges, pare a fi cel mai descurcaret dintre inspectorii sefi din teritoriu. Acesta a transformat o parte din patrimoniul inspectoratului in bunurile sale personale, pe care le foloseste dupa bunul sau plac.

Taxi pentru familie

Practic, autoturismele de serviciu ale institutiei au devenit in ultima perioada taxiuri non stop pentru Marius Lungescu si familia sa. Astfel, in duminica din 30 aprilie a.c., inspectorul-sef al IJC Arges a dat o fuga cu Leganza institutiei (AG-11-YGS) la cabana Cumpatu de pe malul lacului Vidraru. De fapt, excursiile si deplasarile personale ale inspectorului-sef Lungescu cu masinile institutiei pe care o conduce au devenit o obisnuinta.

Astfel, in ajunul Craciunului 2005, Marius Lungescu, impreuna cu sotia si cei doi copii, la volanul autoturismului inspectoratului (Dacia Logan 10- AG-YGS), s-a dus sa-si viziteze socrii la Ploiesti. De fapt, se pare ca acesta merge destul de des la socrii cu masinile institutiei. Insa la deplasarea din 5 martie a.c. a avut putin ghinion, intrucat autoturismul Daewoo Leganza (AG-11-YGS) s-a defectat chiar la Ploiesti, fapt pentru care a fost reparat intr-un service particular pe cheltuiala inspectoratului.

Nu mai constituie nici un secret faptul ca autoturismele Leganza (AG- 11-YGS) si Logan (AG- 10-YGS) deservesc numai familia Lungescu, fapt pentru care sunt parcate la domiciliul acesteia din cartierul pitestean Gavana. Mai mult, uneori si soferii inspectoratului sunt folositi pentru deplasarile la diverse petreceri ori cand merge la serviciu (la Bascov) doamna Lungescu. In acest timp, inspectorii de la IJC Arges merg in control la diverse lucrari pe jos, cu mijloace de transport in comun sau cu autoturismele personale.

Interese paralele

Nici alti sefi de inspectorate din tara nu sunt usi de biserica. De exemplu, inspectorul general teritorial de la Cluj, Ioan Petrean, si-a facut un obicei din a semna dimineata cateva hartii ale institutiei, dupa care o sterge englezeste cu masina de serviciu la Facultatea de Constructii din oras, unde preda, sau catre alte afaceri.

Ca sa nu fie mai prejos decat Ioan Petrean, primii doi oameni din fruntea Inspectoratului Judetean de Constructii Alba depun mari eforturi sa nu ramana in urma acestuia. Astfel, inspectorul-sef Dumitru Cormos Radu isi imparte timpul intre institutia pe care o conduce si firma de constructii a sotiei sale. Nici adjunctul acestuia, Vasile Mircea Abrudean, nu este mai prejos, fapt pentru care isi imparte timpul intre cele doua firme ale sotiei, cea de recrutare a fortei de munca pentru Israel si cealalta de proiectare in constructii.

Situatia de la Iasi nu este diferita de alte zone din tara, intrucat inspectorul general teritorial Valerica Andronache nu prea este de gasit pe la serviciu, deoarece efectueaza multe deplasari cu autoturismul inspectoratului la firma de constructii pe care o are in Pascani.

Inspectorul general de stat Dorina Isopescu sustine ca angajatii inspectoratelor teritoriale si judetene nu au voie sa foloseasca autoturismele de serviciu in interes personal. Dar aceasta dispozitie este valabila doar pe hartie, pentru ca, in realitate, plimbarile pe banii inspectoratelor au devenit obisnuinta. Oare cum s-au justificate foile de parcurs, numarul de kilometri si benzina decontata pentru aceste deplasari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.