Acasă Social Iubita lui Oprescu și nepoțelul Elenei Ceaușescu încalcă legea la Spitalul Universitar

Iubita lui Oprescu și nepoțelul Elenei Ceaușescu încalcă legea la Spitalul Universitar

DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Florian Popa și Adriana Nica au vrut neapărat să fie șefi. Să conducă Spitalul Universitar din Capitală. El a vrut și Floreasca și Fundeni-ul, ea, mai modestă. În prezent, Popa e președintele Consiliului de Administrație iar ea managerul interimar la Spitalul Universitar. Aceștia încalcă legislația în vigoare nepublicând pe site-ul spitalului liniile de gardă stabilite conform Regulamentului aprobat prin Ordinul 870/2004 care la articolul 22  prevede că:

(1) Asigurarea continuităţii asistenţei medicale este obligatorie pentru unităţile sanitare publice din sectorul sanitar şi se asigură prin serviciul de gardă.
(2) Numărul liniilor de gardă prin care se asigură continuitatea asistenţei medicale se determină pe tipuri de unităţi sanitare, iar repartiţia pe specialităţi clinice se face de conducerea fiecărei unităţi publice cu personalitate juridică.
(3) Liniile de gardă se stabilesc la nivelul fiecărei unităţi sanitare şi se aprobă de către Ministerul Sănătăţii prin structura de specialitate, pentru unităţile sanitare cu paturi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.
(4) Liniile de gardă pentru unităţile sanitare cu paturi din subordinea ministerelor ori a instituţiilor cu reţea sanitară proprie se stabilesc la nivelul fiecărei unităţi sanitare cu personalitate juridică şi se aprobă de ministerul ori de instituţia cu reţea sanitară proprie în subordinea cărora se află.
(5) Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor centraliza şi vor publica pe site-ul propriu liniile de gardă stabilite în conformitate cu prevederile alin. (3) şi (4).
(6) Liniile de gardă stabilite în conformitate cu prevederile alin. (3) şi (4) se publică pe site-ul fiecărei unităţi sanitare publice cu personalitate juridică.

Obligativitatea publicării pe site a fost introdusă de fostul ministru Vlad Voiculescu prin ORDINUL nr. 1.375 din 6 decembrie 2016, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 988 din 8 decembrie 2016.

Nici pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București nu sunt publicate liniile de gardă. Am sunat la ora 15.15 la Direcția de Sănătate a Municipiului București dar portarul ne-a spus senin că „toată lumea a plecat la ora unu jumate, reveniți luni!” Bun program la DSP-uri.

Dar nu ne facem griji pentru cei doi medici care conduc Universitarul. Și Nica, și Florian Popa, sunt deja obișnuiți să „dea cu subsemnatul”. Ea pentru șpăgile lui Oprescu, el pentru propriile infracțiuni și incompatibilități. Dar deja știm că lui Popa nu-i pasă de cele 12 infracțiuni de conflict de interese pentru care este cercetat de procurori. Omul nu are rușine. Probabil a pierdut bunul-simț în familia Ceaușescu în care s-a format ca adult. Adela a fost cea mai bună prietenă a Elenei Ceaușescu, devenind chiar soția fratelui acesteia, Gheorghe Petrescu. Cei doi au avut o fiică, Ileana care a devenit soția lui Florian Popa. Norocosul medic a dobândit un doctorat în Medicină la frageda vârstă de 30 de ani. Cu siguranță că doar genialitatea sa și nu legătura de rudenie cu Elena Ceaușescu l-au instalat la vârsta de doar 36 de ani în funcția de director al Spitalului Pantelimon din Capitală, într-o perioadă în care orașele erau închise pentru repartiții. Socrul lui Florian Popa, Gheorghe Petrescu, fost ilegalist, a lucrat între 1948 si 1955 in MAI, apoi ca secretar al UGSR și a fost membru al CC al PCR. Povestea de mai sus nu are un final fericit. Ginerele lui Petrescu nu numai că nu a dispărut din funcțiile de conducere, ci a urcat în ierarhia statului pe umerii lui Ion Iliescu iar în 2017, la 71 de ani, a revenit cu un tupeu de necrezut.

Vezi cum  justifică Ministerul Sănătății numirea penalului și incompatibilului Florian Popa în CA la 3 spitale: face muncă patriotică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.