Acasă Social Jaf fara precedent in padurile dambovitene

Jaf fara precedent in padurile dambovitene

DISTRIBUIȚI

Conducerea Directiei Silvice Targoviste a decis catre sfarsitul lunii trecute ca de pe raza Ocolului Silvic Sturzeni sa se recolteze in regie proprie aproximativ 1.000 de metri cub de lemn de cires. Justificarea oficiala pentru aceasta decizie este aceea ca ocolul are o situatie financiara precara si numai astfel se poate redresa economic.

Tot personalul, incepand de la muncitor, continuand cu padurarii si terminand cu seful de ocol- Constantin -Titi- Popescu, a luat cu asalt padurile de pe raza Ocolului Silvic Sturzeni, precum termitele, pentru indentificarea ciresilor buni de exploatat. De fapt, toti cei cinci brigadieri ai ocolului au trecut la marcarea exemplarelor de cires. Efortul acestora a inceput sa dea roade si deja au fost intocmite 16 acte de punere in valoare pentru ciresii buni de transformat in furnir. Cei de la Ocolul Silvic Sturzeni au mai recurs si la o alta inginerie. In loc sa valorifice ciresul prin licitarea pe picior au ajuns la concluzia ca este mult mai eficient sa valorifice masa lemnoasa in regie proprie, adica sa fie vanduta ca busteni. Mai mult, cei de la ocol au regizat o alta smecherie. Busteanul de cires a inceput sa fie depozitat intr-un depozit intermediar, ceea ce inseamna ca va fi depersonalizat si astfel i se va pierde urma mult mai usor si, ca atare, va fi valorificat dupa bunul plac.

Trebuie precizat ca anul trecut toate ocoalele silvice de pe raza Directiei Silvice Targoviste au recoltat in total 250 mc de cires, iar acum, numai O.S. Sturzeni va vinde circa 1.000 mc. La un calcul simplu rezulta ca se poate incasa intre 250.000 si un milion de euro pentru ciresul recoltat. Ceea ce se intampla acum este jaf la drumul mare. Mai este de semnalat faptul ca un metru cub de bustean de cires se vinde la ora actuala pe piata lemnului cu 250 de euro, iar unul de furnir ajunge si la 1.000 de euro.

Directorul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Simion Maftei, sustine ca nu are cunostinta de ce se intampla la Sturzeni.

Este arhicunoscut faptul ca anumite persoane din conducerea RNP sunt foarte interesate de comercializarea lemnului de cires si tot la fel de bine se stie ca seful Ocolului Silvic Sturzeni – Constantin Popescu – este varul deputatului PSD Bogdan Niculescu Duvaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.