Acasă Social Judecătorii au respins cererea de pelerinaj a lui Teodosie fostă sursă a...

Judecătorii au respins cererea de pelerinaj a lui Teodosie fostă sursă a Securității sub numele Mache

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, cererea depusă de Arhiepiscopia Tomisului de anulare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice pelerinajele religioase, considerând-o neîntemeiată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul Constanţa a anunţat, miercuri dimineaţă, că a respins această solicitare.
„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii… Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, a arătat Tribunalul Constanţa.

Este însă evident că nu mai este timp să se judece recursul până pe 30 noiembrie.
Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de interzicere a pelerinajelor religioase.
IPS Teodosie a declarat jurnaliştilor, la intrarea în sala de judecată, că doreşte să oprească nişte exagerări, „ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt”, precizând că vrea să aibă credincioşii cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei.

„Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti, acest virus atacă mai ales plămânii, noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoie să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma aceea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr să li se dea voie să fie în Biserică, sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă vrem să oprim nişte exagerări, ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinţei noastre”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, fostă sursă a Securității sub numele Mache.

6 COMENTARII

    • Si in celelalte tari din Europa dece nu s-a sarbatorit Pastele si nu se va sarbotori nici Craciunul ma,tot din cauza PNLeului si PSDeului din Romania?.
      Nu va mai folositi mai securistilor de credinta oamenilor pentru ca sa creati confuzie sau asta care ai scris stii tu mai bine si decat Papa Francisc care este adevarul despre credinta pentru ca de Paste sfantul parinte le-a cerut tuturor credinciosilor catolici sa respecte deciziile date de autoritatile laice nu ca Spagoveanu securistul care a condamnat intotdeauna legile anticovid,nu findca este el mai credicios decat PAPA ci pentru ca legile astea au afectat afacerile filialei Dobrogea a Societati Comerciale Biserica Ortodoxa Romana.
      Am si pentru”Curentul”o intrebare pentru ca nu stiu care este parerea patriarhului Daniel despre acctiunea lui Theodosie contra C.J.pt.Situatii de Urgenta Constanta,pote stiti ceva caci eu nu am auzit sa fi spus ceva seful lui Theodosie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.