Home Social Mai puține accidente de 1Mai

Mai puține accidente de 1Mai

DISTRIBUIŢI

Numărul accidentelor rutiere grave petrecute în minivacanța de 1 Mai din 2014 a scăzut cu 27,5% față de perioada similară a anului trecut, fiind cu 22,5% mai puține persoane rănite grav și cu 64,7% mai puține persoane decedate, informează duminică Poliția Română. Potrivit unui comunicat al IGPR, Poliția Română a luat măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

 

 

 

Astfel, în cursul zilei de duminică, la întoarcerea din minivacanță, 1.600 de polițiști de la rutieră, împreună cu polițiști de la ordine publică, folosind peste 400 de autospeciale cu aparatura de înregistrare video din dotare, sunt prezenți în stradă. De asemenea, polițiștii de la transporturi asigură patrularea trenurilor de călători care circulă pe Valea Prahovei și dinspre litoral, precum și în stațiile și triajele de cale ferată. În ultima zi a minivacanței de 1 Mai, polițiștii monitorizează în special traseele de deplasare dinspre stațiunile turistice către Capitală și celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 și A3. În acțiuni sunt angrenați și polițiști de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

 

 

 

De asemenea, Poliția Română a luat măsuri pentru întoarcerea în siguranță a turiștilor care și-au petrecut minivacanța în Bulgaria, echipajele de poliție fiind prezente la Vama Veche și pe DN 5, în județul Giurgiu, de la primele ore ale dimineții. Traficul rutier de pe DN 1 și A2 (Autostrada Soarelui) va fi supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al MAI.

 

 

 

„În această perioadă, datorită prezenței active în stradă, numărul accidentelor rutiere grave a fost redus, față de perioada similară a anului trecut cu 27,5%. Au fost cu 22,5% mai puține persoane rănite grav, și, cel mai important, a scăzut numărul de morți, cu 64,7%. Structurile de poliție transporturi asigură patrularea trenurilor de călători, în special a celor care circulă pe Valea Prahovei și dinspre litoral, precum și în stațiile și triajele de cale ferată. De asemenea, efectivele de poliție transporturi patrulează în 12 aerogări și în 30 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, până în prezent nefiind semnalate incidente”, susține IGPR.

 

 

 

De asemenea, și ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a cerut duminică, în cadrul videoconferinței organizată duminică la sediul MAI, ca polițiștii rutieri să rămână în teren la sfârșitul acestei perioadă de minivacanță, iar dacă e necesară închiderea unor drumuri din cauza pericolului de inundații, să facă acest lucru, cu condiția să anunțe din timp populația.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.