Acasă Social Ministrul Sănătății: ”La Intitutul Oncologic București lucrurile nu merg bine.”

Ministrul Sănătății: ”La Intitutul Oncologic București lucrurile nu merg bine.”

DISTRIBUIȚI

Institutul Oncologic Bucureşti are medicamente, întrucât s-a intervenit continuu pentru a nu fi lipsuri, dar lucrurile nu merg bine şi de aceea este nevoie de o nouă abordare, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, după ce a făcut un control în spitalele de pe platforma Fundeni.

„Am făcut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare «C.C. Iliescu» şi la Institutul Oncologic Bucureşti. Este un preambul al controalelor mixte care vor începe luni, în 77 de spitale. Spitalele au diverse probleme, dar se văd şi progresele. La Institutul Oncologic Bucureşti am ţinut lucrurile sub control, în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente, dar lucrurile nu merg bine la IOB”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu, la finalul controlului. Ministrul Sănătăţii susţine că la Institutul Oncologic Bucureşti se impune o nouă abordate, iar în zilele următoare va fi analizată situaţia acestei unităţi sanitare. „Am ţinut tot timpul sub control echipa de management de la Institutul Oncologic Bucureşti. Este nevoie de o nouă abordare”, a adăugat Bănicioiu. Ministrul a mai spus că programul naţional de radioterapie trebuie prins urgent în programul cu Banca Mondială. „Sunt convins că trebuie să avem un program naţional de radioterapie care să funcţioneze perfect. Radioterapia nu mai poate funcţiona aşa cum funcţionează acum, adică în câteva centre. IOB este sufocat de numărul mare de pacienţi care vin din toată ţara. 80 la sută dintre pacienţii internaţi sunt din ţară. Institutul nu are cum să funcţioneze în aceste condiţii”, a adăugat ministrul, precizând că trebuie rapid identificate soluţii pentru ca unităţile sanitare similare să preia din pacienţii care vin în Capitală.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Institutul de Oncologie din Iaşi nu funcţionează, deşi s-a spus că a fost dat în folosinţă, şi de aceea va merge să viziteze unitatea sanitară. „Dacă am avea mai multe centre pentru radioterapie, întrucât oamenii pot face radioterapie şi în alte spitale, atunci pacienţii nu ar mai fi nevoiţi să vină în Bucureşti”, a precizat Bănicioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.