Acasă Social Ministrul Bodog garantează că salariile din sănătate nu vor scădea, ci vor...

Ministrul Bodog garantează că salariile din sănătate nu vor scădea, ci vor crește

DISTRIBUIȚI

„Salariile nu scad. Din contră, salariile cresc. Există însă anumite voci care susțin că din cauza faptului că nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, există posibilitatea să scadă veniturile. Noi în momentul de față facem simulări pe aceste scenarii. Am exclus foarte multe din situațiile semnalate și vreau să vă asigur că la sfârșitul discuțiilor pe care le vom avea cu Ministerul de Finanțe și cu sindicatele… Doamna ministru al Muncii a și lansat ieri o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o întâlnire pe această temă pentru a calcula exact pe fiecare familie profesională sau pe fiecare specialitate salariul și sporul aferent, în așa fel încât să nu existe scăderi de venituri”, a declarat Bodog la Palatul Parlamentului.

„Ceea ce vreau să subliniez este faptul că în politica guvernamentală avem creșterea salariilor pentru medici și asistente medicale, pentru că ne dorim ca acești profesioniști din domeniul sănătății să rămână în țară pentru a acorda asistență medicală, însă nu neglijăm și celelalte categorii profesionale care își desfășoară activitatea în domeniul medical și care considerăm că sunt la fel de importante pentru sistem”, a mai spus ministrul.

Bodog a spus și despre ce va discuta cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară:

„Voi aborda, din nou, subiectul Institutului Cantacuzino pentru că domnia sa ne-a promis sprijin și premierul a adresat și o scrisoare președintelui în ceea ce privește sprijinul pe care Uniunea Europeană ar putea să îl acorde Institutului Cantacuzino. Practic, ne dorim ca institutul să polarizeze producția de vaccinuri pentru situațiile de urgență din Europa, în situația în care anumite companii își întrerup producția sau în situațiile de criză, de epidemii”, a afirmat Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.