Acasă Social Nu e prea târziu să vă faceți viză de flotant pentru alegerile...

Nu e prea târziu să vă faceți viză de flotant pentru alegerile locale

DISTRIBUIȚI

Comunitatea Declic a demarat o amplă campanie de mobilizare a tinerilor la alegerile locale din București, prin care încearcă să convingă nu mai puțin de 140.000 de tineri să își facă viză de flotant și să voteze în localitatea în care trăiesc.

Datele statistice arată că în București sunt peste 140.000 de tineri care, deși locuiesc în oraș de mult timp, nu pot vota la alegerile locale pentru că nu au viză de flotant. Prin inacțiune, autoritățile ignoră un procent considerabil de locuitori ai Bucureștiului. Astfel, tinerii nu sunt încurajați să voteze, iar problemele lor ar putea ajunge să fie ignorate de o administrație locală care nu îi reprezintă.

Declic a identificat soluția acestei probleme și a demarat o amplă campanie de informare a tinerilor despre cum pot obține viza de flotant, dar și ce beneficii pot obține odată cu aceasta.

,,Ce am vrut noi să realizăm prin această campanie este să le arătăm tinerilor cât e de simplu să îți faci viză de flotant și apoi să votezi cum consideri de cuviință la niște alegeri extrem de importante. Localele sunt alegerile care îți influențează cel mai mult viața de zi cu zi”, a declarat Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

Campania a cuprins, în primă fază, realizarea unui site cu informații clare despre modalitatea de obținere a vizei de flotant. Practic, toată informația birocratică a fost „tradusă” și împachetată într-un format cu care tinerii sunt familiarizați. Site-ul realizat în parteneriat cu Funky Citizens poate fi accesat aici.

”Am constatat că mulți tineri nu au încercat să obțină viza de flotant pentru că s-au speriat de hățișul birocratic din administrație. Și trebuie să recunoaștem cu toții că, până acum, autoritățile nu s-au întrecut în a le pune la dispoziție informații accesibile despre cum poți obține viza de flotant. Iar acolo unde autoritățile s-au prefăcut că nu văd soluția, am intervenit noi. Este important ca oamenii să știe că își pot face oricând viză de flotant, pentru a vota la alegerile locale. Nu există un termen-limită pentru asta”, a adăugat Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

În plus, campania de informare a cuprins și 6 video-uri, filmate pe format de vlog, într-un stil cât mai apropiat de profilul tinerilor. Toate acestea au fost promovate și susținute prin mesaje în social media, cu un conținut adaptat tinerilor care au nevoie să înțeleagă de ce sunt utile viza de flotant și votul la alegerile locale. Iar pentru un maximum de vizibilitate, un promo al campaniei a rulat pe ecranele gigant amplasate pe un centru comercial din Capitală.

Demersul Declic este unul 100% civic, susținut doar cu donații individuale de la 832 de membri ai comunității. În prezent, aproximativ 800 de mii de cetățeni se implică activ în campaniile Declic.

Click pe imaginea de mai jos pentru a vedea unul dintre cele 6 video-uri realizate în cadrul campaniei:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.