Home Social Organizația Mondială a Sănătății a impus o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei!

Organizația Mondială a Sănătății a impus o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei!

DISTRIBUIŢI

Poliomielita face ravagii în Europa, motiv pentru care se impune vaccinarea copiilor neimunizați din România în următoarea perioadă. Până la sfârşitul acestei luni, medicii de familie sunt obligaţi să verifice fişele pacienţilor şi să întocmească listele cu cei nevaccinaţi. Măsura a fost luată după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat stare de urgenţă în ceea ce priveşte răspândirea la nivel internaţional a virusului poliomielitic.

Copiii ar trebui să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei de patru ori, până la vârsta de un an, şi încă o dată, la şase ani. Pentru cei care nu au fost încă imunizaţi, se va organiza o campanie specială, desfăşurată timp de şase luni. Vaccinarea va începe la mijlocul lunii iunie. ,,Trebuie să luăm din evidenţele noastre toţi copiii care nu au toate dozele de vaccin antipoliomielitic şi să recuperăm aceste doze astfel încât ei să fie protejaţi împotriva acestei boli crunte”, a declarat Emiliana Costiug, medic de familie, conform digi24.ro. ,,Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a trimis medicilor de familie înştiinţarea de a începe acţiunea de estimare a acoperirii vaccinale”, explică Mihai Moisescu, epidemiolog, director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. Medicii atrag atenţia asupra efectelor severe ale acestei boli. ,,Poliomielita a fost o boală a secolului trecut, mai mult de jumătate dintre oamenii cu această boală mureau datorită paraliziei muşchilor respiratori, alţii ajungeau pe respiraţie artificială şi dacă scăpau riscau să rămână cu sechele, respectiv cu paralizii ale membrelor”, spune Ioan Mureşan, medic de familie. Totuşi, mulţi părinţi sunt rezervaţi când vine vorba despre vaccinare.

În România, din 2003 nu s-a mai înregistrat prezenţa virusului care provoacă poliomielită.Dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat starea de alertă ca urmare a râspândirii virusului poliomielitic în ţări precum Afganistan, Etiopia, Irak, Israel, Pakistan sau Siria.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.