Acasă Social OUG care mușcă din banii bugetarilor prevede că avocații, notarii, jurnaliștii nesalariați...

OUG care mușcă din banii bugetarilor prevede că avocații, notarii, jurnaliștii nesalariați vor plăti, oricât vor câștiga, contribuții la salariul minim

DISTRIBUIȚI

Fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor Gabriel Biriș prezent vineri, la Târgu-Jiu, a explicat cine sunt marii câștigători:
„Marii câștigători ai acestei ordonanțe de urgență sunt persoanele care obțin venituri din activități independente, pentru că la noi contribuțiile nu mai sunt la cât câștigăm, ci la salariul minim. Am făcut socoteala, deși câștig de vreo 20 de ori mai mult decât secretara mea, venit impozabil, la anul ea o să plătească de patru ori mai mult decât mine. Nu mă bucură că plătesc mai puțin la anul, pentru că eu vreau stabilitate și predictibilitate și cred că toți vrem același lucru. La niște lucrări atât de importante, care sunt bază pentru altele, ca să nu ai efecte secundare negative trebuie să identifici unde ai influențe și să neutralizezi influențele. Genul problemei ridicate de primari, în mod firesc scade impozitul pe venit, scad alocările la bugetele locale, că o parte importantă din impozitul pe salarii reținut de angajator se duc acolo unde e angajatorul, la localitatea respectivă și normal că oamenii aceia rămân fără bani, pentru că a scăzut baza. Cum rezolvi o scădere cu 40% a bazei? Simplu, mărești cu 40% procentul de alocare”, a spus fostul secretar de stat în Ministerul Finanțelor.
Prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat vor fi păgubiți bugetarii cărora li se vor lua contribuțiile din brut, astfel încât creșterea de 25% va fi transformată într-una de 4% și salariații din mediul privat ai căror angajatori nu vor fi de acord să mărească brutul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.