Acasă Social Pacaliti de Fundatia Stangacilor

Pacaliti de Fundatia Stangacilor

DISTRIBUIȚI

Douazeci si opt de elevi, care, intre anii 1998-2000, au urmat cursurile Colegiului Pedagogic apartinand Fundatiei Academice a Stangacilor din Romania -Vasile Sadoveanu- din Iasi, sunt nemultumiti ca, desi au platit timp de doi ani taxe la aceasta fundatie, studiile nu le sunt recunoscute. Vazand ca au platit, timp de doi ani, banii degeaba, elevii cer, acum, sa li se faca dreptate.

Poveastea a inceput in toamna anului 1998, cand, printr-un anunt, ei au aflat de existenta Colegiului de la Fundatia Stangacilor, anunt in care era specificat faptul ca institutia are avizul Ministerului Educatiei si functioneaza in legalitate. Pana in anul 2000, clasa de invatatoare-educatoare a functionat normal, elevii platind anual o taxa de aproximativ 2.000.000 de lei. Cu toate acestea, in anul 2000, dupa terminarea anului II de studii, elevii au fost anuntati ca scoala se desfiinteaza din cauza ca directorul ei, Mircea David, este foarte bolnav. Elevilor li s-a recomandat sa se transfere la alte unitati particulare de profil, fiind asigurati ca studiile pe care le-au urmat la Colegiul Pedagogic -Vasile Sadoveanu- sunt valabile. Prima surpriza neplacuta au avut-o cand au primit foile matricole de transfer: tinerii au observat ca, de fapt, colegiul la care studiasera nu era decat scoala postliceala si ca ei nu se numeau studenti, asa cum stiau. Surprizele nu s-au oprit aici. O buna parte dintre ei s-au transferat la colegiul de acelasi profil din cadrul Fundatiei -Pro-Sansa-. Dupa cum povestesc elevii, ei au fost inmatriculati aici in anul III, la profilul invatatori-educatoare. Cu toate acestea, dupa un semestru, elevii sustin ca au fost instiintati de catre conducerea scolii ca nu pot intra in licenta deoarece, in foile matricole, nu aveau note la anumite discipline de specialitate.

Conducerea Colegiului -Pro-Sansa- spune ca a acceptat in principiu transferul elevilor, cu conditia ca Fundatia Stangacilor sa trimita adresele de transfer pentru fiecare elev in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.