Acasă Social Presiunea pe medici a atins paroxismul: zeci de oameni au ieșit în...

Presiunea pe medici a atins paroxismul: zeci de oameni au ieșit în stradă la Râmnicu Vâlcea cerând „dreptate în cazurile de malpraxis”

DISTRIBUIȚI

Protest, luni seară, în fața Palatului de Justiție din Râmnicu Vâlcea. Zeci de oameni s-au adunat și au condamnat greșelile, câteodată mortale, din sistemul medical pe care nimeni nu le pedepseşte. Vâlcenii au plecat apoi într-un marş al tăcerii, anunță TVR.
Participanții la manifestație susțin că au suferit sau au avut pe cineva drag care s-a lovit de microbi, de neglijențe sau de erorile din spitale. Toți spun că își caută dreptatea în instanțe de ani de zile.

Mitingul a durat două ore. Oamenii spun ca vor mai ieși în stradă până când cineva le va face dreptate.

De ce ar mai rămâne medicii în țară când posibilul malpraxis medical e anchetat în România după modelul rusesc?,în Statele Unite, medicii răspunzând eventual civil dar pagubele fiind achitate de spital și de firmele de asigurări.

Organizatorii protestului sunt Neagu Bogdan, al cărui tată a murit în urma unei infecţii nozocomiale, Pleșan Carmen, mama fetitei de 10 ani decedata acum 5 luni, Carina şi Parausanu Laura, victima în dosar penal impreuna cu fiul dânsei care a rămas cu deficiente locomotorii , susține mama, în urma malpraxisului.

Chemarea organizatorilor pe rețelele sociale a fost: „Dezaprobi malpraxisul ? Crezi ca e nevoie de o schimbare ? Vrei sa fii respectat si in siguranta cand mergi la medic ? Cunosti cazuri de malpraxis ? Ai fost afectat de vreunul ? Vrei ca acestea sa inceteze? Esti cadru medical responsabil ? Faci partea din lumea justitiei si aflarea adevarului te reprezinta? Esti de parere ca vinovatii de malpraxis trebuie trasi la raspundere ? Crezi ca e timpul ca malpraxisul sa fie scos de sub pres ? Esti cetatean care vrei sa ti se respecte dreptul la viata ? Te-ai saturat de nedreptate? Daca raspunsul tau este “ DA” , vino si participa la protestul “ SPUNE STOP MALPRAXISULUI ! “ in data de 21 AUGUST 2017, orele 18-20 , in fata Palatului de Justitie(TRIBUNALUL) din RÂMNICU VÂLCEA cu marș cu trecere prin fata PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA și PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA . Parerea ta conteaza! Prezenta ta conteaza ! Impreuna putem determina schimbarea ! Fii prezent la protest!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.