Acasă Social PSD ar vrea ca Guvernul să emită o scrisoare de garanție pentru...

PSD ar vrea ca Guvernul să emită o scrisoare de garanție pentru Eurovision

DISTRIBUIȚI

Deși datoriile TVR care acum o împiedică să participe la Eurovision sunt acumulate în timpul guvernării PSD, în opinia senatorului PSD Sorin Bota, rușinea României de a fi exclusă de la Eurovision se poate „spăla” relativ ușor dacă Guvernul dorește acest lucru și asta chiar fără a învesti bani.

„Guvernul poate ajuta TVR printr-o scrisoare de garanție cu un angajament de plată, iar TVR, din buget, să înceapă plățile conform graficului propus, cu condiția ca Statul să renunțe la impozitarea veniturilor din subvenția pentru SNR. De altfel, România este singura țară din Uniunea Europeană care impozitează subvențiile (se întâmpla și în cazul agriculturii). O altă variantă ar putea fi un împrumut din trezorerie, pe termen lung, ca în cazul UAT-urilor. Sigur, asta dacă ne pasă de imaginea țării’, a declarat senatorul Sorin Bota.
Evident că PSD ignoră legislația europeană în domeniul ajutoarelor de stat și singura posibilitate de redresare a TVR este doar la îndemâna Parlamentului care, în an electoral nu are niciun interes să ia măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.