Acasă Social Recomandările medicilor pentru noaptea dintre ani

Recomandările medicilor pentru noaptea dintre ani

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, românii se bucură de un deliciu culinar bazat în mod special pe produse din carne de porc. Medicii au emis o serie de recomandări pentru perioada Sărbătorilor, care se referă la consumul de alimente și de alcool, dar și la expunerea la frig, care pot avea efecte grave asupra sănătății.

Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conținut ridicat de grăsimi și preparate termic, prin prăjire. Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de iarnă.

"Astfel, având în vedere preocuparea MS pentru menținerea unei bune stări de sănătate a populației, în această perioadă sunt recomandate: consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conținut ridicat de grăsimi și preparate termic, prin prăjire; carnea și preparatele din carne de porc trebuie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor; alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă cereale, legume, fructe și produse lactate", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.